Sport och Naturbilder

Naturen förändras.

Det blir tomt, naturen förändras, Det som nyss var en vacker skog att promenera i, har blivit ett  risigt kalhygge. Skogen räcker den tar aldrig slut ,det är inte det som är problemet. Det växer snabbare än det avverkas. Men metoden med avverkningen den har bara ett enda syfte ,pengar. Det är givetvis billigare för markägaren att riva ner hela skiftet än att gallra och ta det i omgångar. Det ser inte roligt ut. Det blir ett tomrum ett sår i naturen. Djurlivet förändras vissa arter försvinner, andra blir utan hem. Sommarstugan som tidigare låg i skogsbrynet, ägaren kan nu blicka ut över ett tomt kalhygge vid frukostbordet. Det blåser snålt och ogästvänligt vi älvkanten på andra sidan kullen.

Inlagt 2017-08-17 07:45 | Läst 388 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Pengar - ett nöje för de redan rika, i viss mån nödvändigt för oss andra.
Vårt välstånd, vi måste förstå hur mycket skogsskövlingen betyder för vårt välstånd. Om så inte skedde skulle vi kanske sitta där utanför affären med en mugg. Vi får ändå frisk luft att andas för det växer så det knakar. Vi planterar två träd för varje träd vi avverkar har vi hört. Det är dyrt att vara VD för ett skogsbolag, 30 miljonersvillor, jaktresor, shoppande hemmafruar som inte vill stanna hemma och ta reda på skiten efter sina män och sig själv. Anlitar man någon invandrare blir det bara halva priset.
Det är jobbigt att alltid vara förbannad på dessa människor så jag stoppar där. Din text är lika talande som din bild. Mycket bra.
Sten