Sport och Naturbilder

Förgiftat vatten

I mina nuvarande trakter finns ett otal igen bökade gruvhål. Gruvor öppnas och läggs igen. Ibland råkar man täcka till dem på ett bra sätt, men ofta är det resultatet hur man lyckades, man ser några decennier senare. Fiskdöd och infekterade sjöar. Gruvhålen läcker. Gamla flottningsleder återställs och man försöker återställa naturen efter de skador man åsamkat. Abborren anses frisk och ätbar, om man inte äter den varje dag. Inplanterad ädelfisk har svårt att växa och färgen på sjöar och vattendrag håller en brunaktig järnhaltig färg. Friska fjällbäckar kan endast påträffas vid högre fjällnatur där inga gruvor ännu fått fäste. 

 

Inlagt 2015-05-30 08:26 | Läst 1280 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Man rövar naturen på dess tillgångar, lägger beslag på pengarna. När tillgångarna är slut så anser man sig inte ha något ansvar längre. Runt Jokkmokk ska man tillsammans med Nato leka krig. Några renar är det inget problem att ersätta. Vi andra ombeds att inte störa djurlivet, bryta kvista och riva upp några fridlysta blommor.
Vid Gävlekusten skall man ta prover på havsbotten utanför skogsindustrierna. Skulle man hitta något så ska industrin inte vara orolig. Man vill ta reda på fakta, inte klämma dit någon. Tyvärr kommer det att fortsätta så här så länge vi har regeringar som inte vill ändra inriktning på miljöhänsyn.
Sten
Svar från optimal 2015-05-31 15:04
Tyvärr är Naturvärdena oprioriterade Det är Stockholm man skall leva i det anses som den bästa orten i Sverige . Så vi i Norrland får väl fortsätta att hålla dem med ström, malm och skog Tv morgonsoffa påpekade att det inte gjorde något att vädret var dåligt i Norrland för där bor ju inte så många. Tack Sten för din kommentar/bert