vattenspegel

Sport och Naturbilder

Malå och Div fyra

Intresset för fotboll i Sverige är stort. Vart man än hamnar eller bosätter sig finns ett idrottsintresse. Ibland är fotbolls matcherna helt enkelt tråkiga även för oss som på något vis gillar tempot och energin i fotbollen. Matcherna kan innebära så mycket av  känslor som man kanske inte frigör på annat sätt. Spontaniteten eller glädjen eller också besvikelsen över en förlorad boll eller match är många gånger den behållning man får. Vilken Div man spelar i har ingen betydelse det finns där hos spelarna Ingen vill förlora alla vill vinna sina matcher men det är ju omöjligt, även om en del lag har ovanligt många segermatcher bakom sig. Jag tänker på Dammatcher som Sunnanå och Sirius eller Sirius herr.

Här i Malå spelar man i div 4 och är ganska nöjd med det. Man skulle om så vore inte kunna gå upp i 3 an.Där var man ifjol men ekonomin sätter den gränsen. Stundtals spelar man en riktigt bra fotboll och flera av spelarna skulle säkert platsa i ett div 2 lag .   Lite om fotboll i Norr/bert

Postat 2012-09-11 11:18 | Läst 2846 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Känsla och Kultur.

Just nu har jag en fotokurs och vi försöker hitta liknelser för att beskriva känslor  som till exepel i Musik och dans. Att förmedla en känsla och uttryck i bild hämtade från andra upplevelser. Dans kan ett av dessa. Musik kan hjälpa oss att bli bättre fotografer. Fantasier när man som jag såg Flamencodans härom dagen jag försökte vara lite konstärlig i mitt bildskapande. Det är klart att känslan man själv har finns i mitt bildskapande. Vi talade om utrustning och vilka kameror Man MÅSTE ha. Jag visade Lenas Bilder ifrån London tagna med biltelefonen och efter lektionen var vi alla överrens om att utrustningen vi hade var tillräcklig. Det är fotografen som avgör hur det skall bli.

Jag besvistade en föreställning där jag måste tillstå att det var länge sedan jag kände sådan åtrå till  kvinnnan som när La Chocolate dansade. Hon fick oss alla att stöna av förtjusning och somliga vibrerade i sina stolar. Inte vet jag vad som sedan inträffade i den sammetslena sommarnatten men en stark upplevelse var det utan tvekan.

Det var dom första bilderna jag tog för tidningen Bulletinen sedan jag kom hit till Spanien och dom innehåller både känsla och närvaro det kan jag lova. Förresten, ni som finns i Uppland kan se ett reportage i Uppsalatidningen denna vecka den är gratis. Det handlar också om dans men på Östersjön.Imorgon blir det fotboll igen./bert

Postat 2007-11-03 19:07 | Läst 3201 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera