vattenspegel

Sport och Naturbilder

Ensamhet

Blev lite djup idag när jag tittate ut från min balkong. En ensam solare på den enorma stranden. Varför sitter hon där undrar jag fullt påklädd. Hon kunde suttit på en bänk uppe på promenaden? Hon ville vara i sin ensamhet men ändå synas. En paradox som kan vara svårt att komma tillrätta med. Att det är en kvinna gör inte saken enklare, många kvinnor är ensamma och på något sätt tror jag att dom har det svårare än män. Det är lätt att vara ensam när man själv får välja.Att tvingas bli ensam är en helt annan problematik.

Ja det blev en aning för mycket tankar och en viss hemlängtan/bert

Postat 2009-01-31 12:28 | Läst 1875 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Om ni läser detta så handlar det om fotboll och kärlek.

 

Det finns ingen bar med någorlunda självaktning som  inte på ena sidan visar aktuell meny och den andra sidan av dörren kvällens fotbollsmatcher. Barer i Spanien ofta med engelskt pubutseende håller sin verksamhet igång med att på storbilds tv visa kvällens 3-5 matcher. Män från varierande samhällsklasser blandas i den rökiga miljön,utbyter åsikter om spelet om spelare och vilket lag man anser kommer att vinna. Dom har ett gemensamt utryck. Ett bröl som utbryter när det ena eller andra laget gör mål. Detta bröl påminner mycket om brölet hos brunstiga älgar. För all det kan jag tänka mig även det mänskliga brölet i samma situation. Alltså för kärleken.

För visst handlar det om kärlek inte bara till sporten som sådan utan också att få den adrenalinkick man får vid en kärleksakt och den energi som frigörs när femtio män samtidigt ger sig hän när Barcelona piskat in ett mål bakom Real Madrids målvakt. Eller den besviikelse man känner när det blir mål åt det andra hållet. Om man kunde tygla den energi som släpps lös skulle man kunna tända alla lampor i stan det finns 2500 barer i Torrevieja. Vilket enormt resursslöseri.

Å andra sidan - om man nu inte hade den möjliheten att se matcherna på sina älskade barer och om man som i Sverige sitter hemma isolerad i soffan medan hustrun irriterat stökar om ute i köket  kanske man till slut glömmer bort hur detta bröl  lät och hur känslan i en förstärk gemenskap fungerar.Kanske dör kärleken då? Man behöver kanske en adrenalin kick då och då.

Jag gick iallafall på FC Torreviejas match igår kväll mot Eldense Torres vann 1-0 Det hördes inte många bröl men det regnade allt har sin begränsning.

Postat 2009-01-26 16:09 | Läst 1762 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Marknadsdags

 

Dagen börjar med att besöka fredagsmarknaden i stan. Varje fredag i ur och skur ställer odlarna upp sina tält fram med varor som hoppfullt skall byta ägare. Det hör till en marknad att allt skall finnas, men det viktigaste är frukt och grönt. Här handlar man sina korgar fulla, när dom sedan i överlastat tillstånd dras över någons fötter känns det som tårna hänger lösa i strumpan. Det gör dj ont, vagn eller korgdragaren är försvunnen i mängden. Det är ju en ny fluga En vagn med hjul en väska helt enkelt den rymmer ofantliga mängder med rotfrukter apelsiner och tunga varor.

Här i stan är en stor del av marknaden en träffpunkt människor träffas här. Så gör även de skickliga tjuvarna ,man ser dom sällan men det stjäls massor av särskilt bleka nyligen nedkommna turister. Man har inrättat en särskild poliis troligen utbildad för att ta hand om dessa drabbade. Man varnar och det går poliser inne ibland stånden men det lär sig tjuvarna snabbt.

Nu går vi ut i djungeln och frestar vår tur med pengar i fickan inga plånbäcker i bakfickan Men med kameran på axeln det är en utmaning varje fredag/bert

Postat 2009-01-23 09:36 | Läst 1690 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Att läsa korrektur och välja bilder

 

Idag går vår tidning i tryck ,alltid lika bråttom trots att vi gör en tidning i månaden är det lika förvirrande och plötsligt vet man inte vilka bilder som skall vara med. Tveksamhet byte och ändringar i repotagen osv. Vi producerar 44 sidor och där skall  i stors sett hela sammhället  få  plats och då en månad frammåt. Det måste tänkas frammåt.

Men så trycker ma på knappen till Tryckerien och det är klart man duschar och det blir obeskrivligt lungt. Ja visst jag jag har ett möte i eftermiddag om nästa nummer Men det är roligt med nerver/ bert

Bilden får bli frontbild  Texten får plats BULLETINEN längst upp

Postat 2009-01-22 17:34 | Läst 1885 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Det finns fortfarande Påvar.

 

I Avinon i södra frankrike fanns under en tid 9 Påvar som stort sett bestämde allt i södra frankrike, Ingen hade mer makt än dessa män för det var män inga kvinnor det hade dom bestämmt mycket tidigt. Jag talar om 900 till 1200 talet.

I Spanien idag upplever man liknande påvementalitet och hoppar direkt och utan skyddsnät till fotboll! Jag ser ingen direkt svårighet i att gemföra Påvar med fotbollsdirektörer eller presschefer eller ordförande, de uppträder på samma vis  Makt Makt. Som enkel fotograf och med uppgift att fotografera en match på hemmaplan i torrevieja kam jag som vanligt in med mitt presskort som så många gånger tidigare. Plötsligt när jag steg ner på plan kommer en vakt och ber mig lämna den,varför undrar jag på knagglig engelska. Duhar inte tillstånd att beträda planen har ordföranden bestämt, ingen press på planen utom den mannen som redan fanns där nere. Fotbollslaget tillhör den lägre hälften av gärdsgårdserien, men jag räknade till 6 st påvar att passera innan jag kunde få mitt tillstångd och det tog en och halv månad. Jag synades till alla delar vad jag tidigare hade skrivit om klubben visade artiklar och bilder.

Överhuvudtaget är det annorlunda att jobba här alla kräver ackriditering, Men det finns en väg att gå som är enklare och snabbare Någon man känner som är ansluten till fabriken,vinkoperativet,fotbollen,vattenverket eller kommunen Har man dom kontakterna kommaer man direkt in. Ja och pengar förståss Man är lika glada för mutor nu som på 900 talen så där har inget förändrats/bert

Postat 2009-01-20 09:27 | Läst 1657 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa