vattenspegel

Sport och Naturbilder

Midsommar dans i Uppsala

Så var det dags att fira med allt det som hör midsommaren till. Sill nubbe och dans kring majstången för det heter väl majstång? Jag blir osäker Det är mycket man blir osäker på när man flyttar från norrland ner till södra Sverige. Man har andra vanor o andra sidan är det så länge sedan så jag har glömt vilka vanor jag hade då. Men nu har det dansats och ätits sill och en nubbe blev det också. Så nu önskar jag alla en trevlig helg och för dom som är lärare till våra barbarn en skön och vilande semester. bilden har tagits med bl 22  1/60 iso200 och blixt för att skapa rörelse bilden/bert 

Postat 2009-06-19 23:32 | Läst 1646 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hur skall man få igång kommentarerna på en blogg.

Jag kan inte låta bli att undra över varför det inte sker någon dialog i detta forum. Titta över sidan , hur många har varit inne och tittat av nyfikenhet eller intresse. Det lär vara ganska många säkert utan att räkna eller föra någon statestik så är det 750 -1000 på ett par dagar. Hur många kommentarer? Väldigt få Vad beror det på? Om intresset är så stot att öppna bloggen borde det inte vara av intresse att svara eller kommentera. Jag tycker att vi är för försiktiga och löjligt återhållsamma, rädd för att såra eller rädd för att göra bort oss. eller är det bara av lathet?

Hur som helst jag har tagit del av en del utländsaka bloggar med ett tydligt budskap,( som denna blogg och jag har tjatat om det förrut det är en fotoblogg vilken naturligt borde handla om fotografering.) Ja de utländska till exempel Franska och engelska eller för all del Spanska, där kommenteras nästan varje blogg och man har synpunkter och kommer med tips delar med sig av erfarenheter. Här sitter massor av erfarna fotografer och mer eller mindre håller sina ideer för sig själva Varför är det så?

Ja det finns några gubbar som delar med sig av sina ideer om hur deras kameror fungerar,det är intresant läsning men det är för få. Titta igen över bloggverksamheten här på FS Vad var tanken när den startade. De flitigaste kommentarerna kommer ifrån den kvinnliga sidan  Men var är den konstruktiva kommentaren där vi kan utveckla oss och bli bättre fotografer.

Var tog alla duktiga fotografer vägen Alla naturfotografer till exempel. Tala om hur ni tagit den och den bilden vilken bländare tid ,iso ,mm under varje bild kommentera och titta även på bilden här på bloggen för med bilden vill man ju berätta något. Hur tänkte ni när ni ville berätta historien Det behöver inte alltid vara den bästa bilden det kan vara en bild som betyder något. Var inte så dj bekväm om vi inte kan kommentera eller söka en dialog skit i att titta på bloggarana då det blir så enehanda att prata i en blogg eller med  nogon som inte svarar.

Det känns som om man inte räcker till när man försöker att hitta något i en blogg som praktiskt taget har en ensidig funktion. Jag var på fotboll igen Jag gör nästan inget annat Jo jag har en annorlunda utställning på Broströms Kaffe till och med den 3 juli om ni har vägarna förbi Det är igentligen bilder där man skall fånga upp känslan av att resa Den är lite vriden som fotografen/bert

Postat 2009-06-13 20:53 | Läst 1785 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

I Göteborg och på Nya Ullevi

Jag var på Ullevi på uppdrag för att fotografera Sverige- Malta I pressrummet satt ett 40 tal journalister Ingen diskuterade matchen före under tiden eller efter Mer än att den var dålig,usel och sur Lagerbäck. Jag undrade varför man var där när man känner så inför en Landskamp Borde man inte vara glad över en vinst på 4 mål.

Nej det skulle blivit fler Sverige spelade dåligt, spelar det någon roll hur man spelar bara man får mål det är ju det som det hela handlar om. Men journalister vet alltid bäst är det dåligt så har dom en förmåga att göra det mycket sämre alltid finns det något att klaga på. Tur at man bara är fotograf man behöver inte klura ut hur man skall vränga till verkligheten eller gör vi kanske det vi också? Bilder i tidningarna dagen efter handlade bara om Källström och Scanpix hade sålt de flesta vi satt bredvid varandra och lade märke till vart dom riktade sin kamera Zlatan kom bort på något vis.

Han verkade förvånad när bollen rullade in i Mål Jag hade en bra kväll och en del bilder kom till nytta/bert

Postat 2009-06-12 18:50 | Läst 1883 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera