Sport och Naturbilder

Så dystert är det dock inte, och det blev ljust igen

Det är ju under dessa brytningstider man uppfattar  ljuset som en tillgång. Mörkret dröjer sig kvar längre på morgonen. Kvällen startar tidigare, man börjar planera för en tid av kortare dagar. På något sätt har vi lätt att anpassa oss. Vi planerar att göra saker som man inte har tid till, på sommaren. Man köper färg för att måla källaren. Man planerar att ladda upp med goda böcker, från biblioteket. Kanske får bilen vila i garaget under längre tid. Om 3 veckor bör snödäcken sitta på. Blötsnön har redan meddelats från fjälltrakterna, och i morse var det 1 grad kallt. Då vräker Norrskenet ner över min balkong, man står tyst och stilla och förundras.  Trots att man sett det otaliga gånger blir man alltid lika överraskad. Då är Norrland en vacker del av landet att leva i.

Inlagt 2016-09-29 07:44 | Läst 584 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket vackert! Har vi lite tur kanske vi kan se norrsken även runt Uppsala de kommande nätterna. Den stundande snön som är på väg mot dej kan jag dock vara utan ett tag till.
Hälsningar Lena
Svar från optimal 2016-09-29 08:59
Ja det förekommer ju Norrsken i Uppland nu och då så det finns möjligheter Tack för kommentaren/bert
Vackert grönt sken och är det kanske Karlavagnen man ser också. Här i mina trakter så var det mulet, så om det var något Norrsken här så säg vi det inte.
Ha det gott/Stig
Svar från optimal 2016-09-29 10:39
ja den syns lite svagt. tack för att du kommenterat
Fint. Tog liknande bild. Samma gröna strimmor. Men dessvärre Stockholm fem sex mil åt norr som gjorde att man fick ha litet fantasi för att förstå hur fint det hade kunnat vara om någon kunde ordna ett monumentalt strömavbrott.
Svar från optimal 2016-09-29 10:41
Ja här är det inte något problem med ljus kanske någon av gårdarna har sitt ljus på och kan slå i bilden Tack
Vacker norrskensbild! I mina trakter dominerade molnen. En grön glipa var allt jag fick se i går kväll. Men vid tretiden i morse hade jag ungefär den här utsikten. Då var det inte särskilt lockande att ge sig ut.
Svar från optimal 2016-09-29 10:42
En stund var det moln fritt och norrskenet tog plats Tack/bert
Norrsken fyller mig med förundran! Där jag bor nu har jag aldrig sett det. Det är väl ungefär Paris' breddgrad tror jag.