Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Stolt

Tisdagen den 13 november 2007, första snön nefter hösten

Vad glad jag blev imorse när jag upptäckte att mitt "Husdjur" blivit antagen till Galleri FS.

Inte het säker på om jag törs berätta om "arbetet" bakom bilden när jag ser de andra bilderna i galleriet. Bilden har ett rätt anspråkslöst ursprung. Ingen fotostudio ingen avancerad ljussättning.

Kan säga så mycket som att någon vidare fotograf det är jag väl egentligen inte även om jag älskar att leta motiv och vinklar. Ser bilden jag vill ha i huvudet men det är så svårt att få till det precis så som man tänkt sig. Faktum är att fotograferingens vindlande vägar fortfarande är ett stort mysterium för mig.

Men med Photoshops hjälp lyckas jag ibland att pilla så att bilden blir som bilden i mitt huvud. Den fotokunskap jag saknar försöker jag kompensera med min photoshopande.

Så kom den här bilden till

Det var en oerhört regning och gråtrist dag i stallet när sniglen kommer glidande genom stalldörren. Den var ju en liten rolig krabat med sitt hus och på en så annorlunda plats så plötsligt såg jag bilden framförmig. Raskt ut i bilen och hämtar kameran, inte märkvärdig alls men behändig och som därför alltid är med. Pladask ner på magen, mitt i stallgången, framför snigeln.

Den avancerade ljussättningen består i att jag mer och mindre lägger fingret framför blixten.

Väl hemma får bilden en liten körare i photoshop, svärtar bakgrunden något lite ytterligare klonar bort en fönster i fjärran, liksom stengolvet. En gnutta digital ljussättning och lite minilir med kontrast och intensitet och bortkloning av några sandkorn på skalet.

Och så skjuts in i FS.

Kände mig skapligt dum när en annan mycket smartare snigelfotograf (Anders Lindblom) berättade hur han helt sonika lyft upp sin modell till bekvämare höjder och ljussatt enligt konstens alla regler och dessutom haft en geniala idén att sätta den på en spegel. Och voila fått till en pangbild.

Tack och lov att ingen såg mig där på stallgolvet.

http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/868430.htm

 

Inlagt 2007-11-13 20:57 | Läst 3201 ggr. | Permalink