Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Systemkamerakurs 2 (4)

En kvart innan kursen skulle börja kom jag plötsligt ihåg den. Onsdagar har blivit lika med kursdag, iallafall i två gånger till. Något jag uppenbarligen har svårt att komma ihåg. Fick snabbt rafsat ihop grejorna, iväg hem och hämtat kameran. Kursen hade så klart redan börjat när jag väl kom fram så jag missade tyvärr de fem första minuterna. Pinsamt - tursamt att vi har en vänlig "magister", så jag slapp skamvrån.

Den här gången handlade kursen om:

  • Ljuskänslighet ISO
  • Färgtemperatur
  • Vitbalans WB
  • Lag och rätt

Praktisk övning

Vi fick gå ut och prova att fota på de olika lägen för: slutartid, ISO och WB. Här är två exmpel på min lek med vitbalansen.

Lek med vitbalans 

Läxa

Vår frivillillga läxa den här gången var att gå ut i dåligt, blåsigt väder. Se till att det går stora vågor.
Använd stativ. Ställ upp slutarvärdet till ca 1-2 sekunder, kanske ända upp till 5 sekunder om det är skymning) Använd tidsinställningen.

PS. Detta är mina minnesanteckningar som kursdeltagare i kursen Digital systemkamera som innehåller fyra kurstillfällen våren 2009

Inlagt 2009-05-24 20:26 | Läst 2897 ggr. | Permalink
Allvarligt talat, vad vill du ha sagt med din blogg???
Svar från Allis 2009-05-24 21:28
Tja ... det står väl ganska tydligt i sidhuvudet. Ofokuserat. Det blev det verkligen den här gången. Det här är mina minnestankar från mitt livs första systemkamerakurs som jag just gått andra tillfället på. Tar och förtydligar det så att ingen tror att detta ÄR en systemkamerakurs :-o
Blogga på du... Jag läser din blogg med behållning...
Svar från Allis 2009-05-24 22:36
Tack - behövdes. Sven skrämde skiten ur mig. Fast när jag sansat mig tror jag att jag väljer att tro att Sven helt enkelt missuppfattat min rubrik och trott att jag skulle bjuda på en systemkamerakurs.
Till Sven B.

Vad menar du med en sådan kommentar?
Nyttigt och spännande att få gå på kurs! :)
Men det kanske vore läge att lägga in en påminnelse i mobilen eller nå't, så du inte glömmer den! ;-)
Svar från Allis 2009-05-24 22:32
Det är jättekul. Det sorgliga är att jag har påminnelse både i datorn och mobilen. Hoppas verkligen att det ska gå bättre nästa vecka. Oerhört pinsamt att komma för sent.