@ Webberimakar'n

Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

I reparatörens klor

Ny månad och har ännu inte sett röken av mitt lilla svartblänkande nyförvärv. Oron stiger.

Antingen är "han" (för visst är kameran en han) ordentligt krasslig eller så har herr reparatören lika svårt som jag att skiljas från den lille.

I slutet av januari tog butiken äntligen beslutet att det verkligen var något skumt med min mju 750 som knaprade minnen så till den milda grad.

Efter själva har testat den lilles aptit och offrat ett antal minnen så föll de till föga och bestämde sig för att kalla in det tunga artelleriet.

Varsamt förpackades han i en låda med frimärke och adressat Olympus - och så bar det iväg.

 ... och på den vägen är det. Nu sitter jag här och väntar på samtal från "kliniken". Och i huvudet dyker en melodi upp ...

"i en sal på lasarettet ..."

Postat 2007-03-06 16:49 | Läst 1733 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Systemkamera eller Islandsresa

Efter 25 år i kommunens tjänst brottas jag nu med ett angenämnt bekymmer.

Islandsdrömmen
Är lycklig ägare till en svenskfödd underbart islandssto. Skulle så väldigt gärna vilja se och få träffa en äkta islandshäst i deras ursprungliga miljö.

Å andra sidan så finns ...

Drömmen om en riktig kamera
Har klämt och känt på Olympus E-500 och nu senast E-400:an. Har en mju 750 nu som naturligtvis har en massa begränsningar men frågan jag ställer mig är om jag överhuvud taget kan förvalta och ta tillvara de resursen en digitalsystemkamera rymmer. Kanske är det bara är bortkastat på en amatör.

Har det någosin hänt att någon ångrat sitt inköp av systemkamera?

Vissa dagar är jag helt övertygad om att kameran är det rätta valet och nästa vill jag bara iväg till Island.

Hjälp

Postat 2007-03-05 20:01 | Läst 1793 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Små citroner gula

Jag ser bilder. När jag minst anar det poppar du upp i mitt huvud. Blir lika förvånad varje gång.

 

Plötsligt ser jag den perfekta dukningen framför mig. Bordet i bok är dukat med svarta skinntabletter på dem står en dröm – en soppskål formad som en citron i någon limegulgrön icke existerande färg med dito servetter. Kvistar dekorerar av en sort jag inte vet ens vad det heter, men jag vet exakt hur de ser ut och hur de skall placeras. Vad kommer bilderna ifrån? Är de bra? Jag är som inte ens är matintresserad, varför får jag dessa bilder plötsligt från ingenstans?

 

Hör

Visst har jag en aning. ”Läste” för några månader sen en talbok som gav ett starkt intryck naturligtvis har min ”bild” inspirerats från den. Bara titeln är underbar. Som en karamell och bubblande enkelt – och urläckert lockande. Handlade om egentligen ingenting nästan, men gjorde ett bestående intryck.

 

Ser
Bläddrade för en stund sen igenom en av alla dessa otaliga tidningar och visst där på en sida fanns dom. Någon hade formgivit ett par skålar som citroner. Vill ha-begäret satte omedelbart in och placerade objekten i min egen privat miljö. Som klippt och skuret.

 

Tacksam

Trots allt är jag tacksam för "bilderna" de ger en inspiration och idéer som kanske i framtiden kan få utlopp med hjälp av kameran. Än så länge är kunskapen alldeles för knapp för att få önskade reslutat.

Men älskar utmaningen bilderna ger mig.

 

 

Postat 2007-03-03 16:25 | Läst 1579 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera