Ofokuserat bloggande om hästar, katter och livet i största allmänhet och fotografins för mig svindlande mystiska mysterium.

Konstigheter på gravfältet

Går och väntar på det rätta höstljuset nu för tiden och det verkar inte vilja infinna sig. Eller rättare sagt kommer ljuset är jag upptagen och när jag har tid är det grådis.

Så imorse fick jag ett infall och  lastade in kameran i bilen. Det såg lovande ut men molnen hopades under dagen och vid lunchtid var det högst osäkert om solen skulle titta fram.

Bestämde mig ändå till sist för att köra iväg till Pilane. Lite frisk luft skadar aldrig. Tänkte att jag kan iallafall försöka att hitta lite roliga vinklar om nu inte vädrets makter var på min sida.

Sagt och gjort - iväg bar det. Det ångrar jag inte. Vädret blev inte vad jag hoppats men gravfältet med jätteskulpturerna gav både lugn och ett djupt intryck.

Pilane sten
Pilane sten av Knut Wold (Norge) i bakgrunden skymtar Pater Noster av Claes Hake (Sverige)

Imponerade och trivsamt

Kom i samspråk med ett danskt par, några barn och skolelever på min vandring mellan konstverken. En guidad bussresa äntrade fälten. Trots att där var ganska mycket folk fanns det gott om plats för alla och man upplevde ingen trängsel alls.


Box av Tony Cragg (Tjörn/Storbrittanien) Årets pristagare av Preamium Imperiale

Möt hösten på Tjörn

Pilane gravfält är definitivt värt ett besök en plats att återvända till. Glädjande nog har utställningen förlängts.

Läs mer om Pilane gravfält

Inlagt 2007-10-03 20:51 | Läst 10491 ggr. | Permalink