Betraktelser från livets stig

Mer vår

Nu duggar vårtecknen tätt och allt som varit dött byts mot liv. Nötkreatursflocken nere i byn får tillökning varje dag och de söta små kalvarna kan jag stå länge och njuta av. Skulle önska de slapp de gula plastbrickorna, som på något vis förringar dem till bara en produkt.

Tänk att alla bebisar skall vara så oemotståndliga! Det känns väldigt lugnt och harmoniskt i flocken när kalvningen börjat. Lugnt och harmoniskt är det dock inte överallt i naturen för tillfället. Hormonerna flödar och leder emellanåt till öppna konflikter. På ett ställe nere i byn skapas ett våtmarksområde vart år när älven svämmar över och där trivs bl.a. kanadagässen.

Nå andra tar konflikten med stoiskt lugn. Tog mig också en tur till närmsta skog för att se om blåsipporna slagit ut och några stod där i full blom. Om någon vecka är nog skogsmarken i ett visst område blått.

Just nu känns det som jag kunde tillbringa all vaken tid i skog och mark för att inte missa något av vårens under, men torparkärring som jag är har jag 10 kubikmeter ved på vedbacken som väntar på att bli kluven. En och annan tur från vedbacken skall jag ta mig! Ha det gott därute!

Inlagt 2015-04-09 20:20 | Läst 2344 ggr. | Permalink
Vad söt o fin den lille kalven är! Finfina vårbilder - härligt! Må fint, LO
Svar från yka 2015-04-10 07:55
Gulligt värre! Ha en god vårdag! Yvonne
Jag håller med, de gula plastbrickorna är för tråkiga. Ser nästan ut som om de har fötts med brickorna. Men bilderna är fina.
/Ulla
Svar från yka 2015-04-10 07:56
De är inte många timmar när den gula plastbrickan sätts fast! Nödvändigt men inte så vackert! Ha en bra dag! Yvonne
Fin bild på den lilla kalven Gillar blåsippan den är fin Ha en skön fredag : ) // Gert
Svar från yka 2015-04-10 07:57
Det är härliga tider nu i naturen. Det gäller att njuta! Ha en fin vårdag! Yvonne
Bilderna på kalven är riktiga höjdare. Vi uppfattar märkena lite olika men det vore mer problematiskt om man la upp bilder på svenska djur som var omärkta...
Hälsningar Lena
Svar från yka 2015-04-10 07:59
Visst är det som du skriver att det finns fördelar med brickorna. Mindre jobb än när djuren skulle märkas genom öronklippning och vi får också veta var köttet kommer ifrån, men vackert är det inte. Ha en fin vårdag! Yvonne
Kalvarna är för mysiga. Jag håller med dig om plastbrickorna, det ser för trist ut. Förr var det plåtbrickor, inte roligare det. Och fåglarna slåss. Härliga bilder på blåsippor!
Svar från yka 2015-04-10 08:00
Ja nu är det full fart i naturen både på det som grönskar och i djurvärlden. Ha en fin vårdag! Yvonne
Fina bilder !
mvh micke
Svar från yka 2015-04-10 08:01
Tackar! Ha en fin dag! Yvonne
Härliga bilder ! Håller med om att det ser inte bra ut med dessa gula brickor på alla djur. Jag gillar heller inte när man ringmärker fåglar i tusental. Alla örnar man ser har mängder av ringar på sig. Ännu värre när svanar har stora plastringar runt halsen. Visst kan det ett värde att se om en fågel övervintrar på ett visst ställe om den får gift i sig o.s.v. Men i det stora hela ser jag det bara som ett sätt att tillfredställa vår egen nyfikenhet.
Sten
Svar från yka 2015-04-10 08:07
Tänker ofta precis som du, hur naturen och dess djur blir en experimentplats för alla nyfikna forskare. Visst är det bra att vi får kunskaper, men inte till vilket pris som helst. När det gäller varg t.ex. hade man från början anställda spårare som kartlade deras liv, i dagsläget chips och sändare som inte gynnat vargen utan lett till en lättare tjuvjakt. Det är ju inte heller helt riskfritt att söva djuren som skall märkas. Det finns mycket när det gäller natur och djurvård som borde vara annorlunda. Ha en fin vårdag! Yvonne
Duktig du det är mycket ved du skall fixa.
Akta akta så du inte skadar dig.
Vilken vacker berättelse du bildsatt i dag.
Rörd blir jag alltid när jag ser dessa små kalvar.
Skulle vilja hålla en i min famn.
Kanadagäss kan skräna men jag gillar dem verkligen.
Något som jag gillar ännu mer är dina blåsippsbilder.
Nu har ni snart alla haft så fina bilder av denna vårens vackraste blomma.
Enbart jag som inte ha något sådant ställe.
Glad ändå. Ha fin fredag och var rädd om dig.
Gun-Inger
Svar från yka 2015-04-10 08:12
Man kan inte få allt här i livet, men kan ta del av det andra har, det kan vara gott nog. Tänkte så när jag var inne på en blogg som visade körsbärsblomningen i Kungsträdgården. Lite avig blir jag, men njuter av de vackra bilderna på blomningen. Mycket ved är det fast jag får låna grannens vedklyv så det är nog snart gjort. Skall vara försiktig för jag har stor respekt för allt som heter maskiner. Önskar dig en riktigt fin vårdag! Yvonne
Underbara och vackra vårbilder! =)
Svar från yka 2015-04-11 09:32
Nu är det mycket som fångar mina ögon och våren, ja den är bara underbar! MVH Yvonne
Håller med dig Yvonne, mer vår, så mycket vår det bara kan bli:) Det syns på ljuset i dina fina bilder att vi har en ny årstid.
Svar från yka 2015-04-11 09:34
Nog är det som man föds på nytt när ljuset, ljuden och färgerna återvänder! Så visst mer, mer vår! Ha det fint! Yvonne
Oemiståndlig var ordet, dessa djurungar är verkligen fina. Blommorna likaså.
Svar från yka 2015-04-21 06:33
Det är mycket som är oemotståndligt i vårens tider allt nytt som föds till liv, både växter och djur. Ha en bra dag! Yvonne