Betraktelser från livets stig

Så äntligen fick Skomakaren semester!

Ha det skönt i försommartiden!

Inlagt 2020-05-22 07:26 | Läst 1069 ggr. | Permalink
Hej Yvonne.
Smukt smukt - især nummer 1.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från yka 2020-05-22 15:07
Då har vi samma smak, den tycker jag också blev bäst! Tack för kommentaren och ha en bra helg!
Hmm.. Skomakaren.. känner igen det, kan det vara från nån visa? Har nog glömt.. Eller 'mellan Hägg och Syren' nånting.. För övrigt såg jag fullt blommande Syren också härom dagen i mitt närområde!
Hälsn!
Svar från yka 2020-05-22 15:11
Gammalt talesätt att mellan hägg och syren får skomakaren semester. Ibland blev den kort och ibland lång beroende på vädret. Sen kan man tycka att just den tiden är som ljuvligast! Här har syrenen små, små knoppar så det dröjer ett tag. Väntar på dem, dess doft och blomning. Tack för kommentaren och ha en fin helg bland blommande syrener och tornseglare!
Fin bilderna snygg oskärpa i bakgrunden. Vi får väl hoppas att skomakaren inte åker syd på semester, för här i Skåne blommar syrenen. Man han får väl inte åka mer än två timmar
Svar från yka 2020-05-22 15:13
Då kommer han inte så långt söderöver och han vill nog inte förkorta sin semester. Såg på Jans inlägg att syrenerna blommar även i Stockholm, här dröjer det några veckor till. Tack för kommentaren och ha en fin helg i blomsterlanden och med fågelspaningen!
Fina bilder och talesätt jag inte hört tidigare tror jag.
Vi hoppas värmen som kommit håller i sig nu.

MvH
Johnny
Svar från yka 2020-05-23 08:07
Värmen får gärna stanna, gott för oss och för allt smått som föds i naturen nu. Här har det kommit åtta mm regn i natt och mer skall det bli i helgen, så då blir det fart på mygg och knott. Inte lika roligt för oss människor, men de insektsätande fåglarna jublar nog lite extra. Tack för kommentaren och ha en fin helg!
Riktiga sommarbilder här :)
Sommarkänsla på hög nivå :)
Svar från yka 2020-05-25 08:07
Tack för kommentaren! Ha det fint!