Betraktelser från livets stig

Försenad

Jag spar mina amaryllislökar för kommande jular, men det är inte alltid som de blommar till juletid. Just nu pryder röda och vita amaryllis fönsterbrädan och visst är de vackra nu med.

Utanför dörren går allt i svartvitt och utan en riktig vinter blir längtan efter vår, sommar, ljus och färger mycket påtaglig.

Då kan det vara trevligt att ligga på soffan och se D.Attenboroughs serie om konsten att flyga. En ny programserie i tre delar. Idag om trollsländor, skalbaggar och fjärilar. Rekommenderas för er som gillar flygfä! OBS! Något bekväm kopierade jag de två sista bilderna från min förra blogg på wordpress, så de går inte att förstora!

Ha en bra vecka därute!

Inlagt 2015-01-18 19:43 | Läst 1567 ggr. | Permalink
Spara så, borde man igentligen göra.... Och att de blommar nu, kan jag se som en fördel, när alla julfärger lagt sig... Du har fått till det röda Fint!!! Tycker alltid att det tenderar att slå över. Ha en fin vecka du med!! //Peter
Svar från yka 2015-01-19 19:24
Det är inte så besvärligt att driva Amaryllislökar. Man låter dem stå kvar på fönsterbrädet och ger dem en vattenskvätt emellanåt. När värmen kommer ställer man den under någon buske och låter den sköta sig själv under sommarhalvåret. Innan första frostnatten tar man in den, låter den vila och under senhösten planterar man om den. Fast det är kanske överdrivet då man kan köpa en ny vid juletid för en 50-lapp. Men det är det där med slit och släng som jag inte gillar. Tycker om återanvändning! Ha en fin kväll! Yvonne
Förförande fint första fotografi...- fantastisk färgnyans! :)
Mvh Lena
Svar från yka 2015-01-19 19:25
Rött är sött, även när julen är över! Ha en fin kväll! Yvonne
Mycket vårkänsla i dom bilderna!/ Björn T
Svar från yka 2015-01-19 19:26
Ja då var det både värme och sol! Ha en fin kväll! Yvonne
Härliga foton alla tre!
Svar från yka 2015-01-19 19:27
Roligt att du tycker det Ernst Göran! I alla fall något annat än de svartvita toner som naturen bjuder på för tillfället. Ha en fin kväll! Yvonne
Vilka härliga bilder!!!
Nu längtar jag till våren även om jag vill ha riktig vinter ett tag till. Så helst skulle man ha både ock. Vinter utanför en dörr och vår utanför en annan.
Ha en bra vecka. Hälsn. Lena
Så fint och lite kul också för innan jag läste texten så trodde jag att den första bilden var från öknen och föreställde en sanddyn. Vackert blev det.