Betraktelser från livets stig

Luftat fotoutrustningen

Efter en period med mycket jobb kompenserades det med ledig långhelg! SMHI hade också utlovat uppehåll i regnandet med en istället strålande sol. Gissa om jag var sugen att ge mig ut första lediga morgonen? Begav mig upp till Knuthöjdsmossen med höga förväntningar, vilket tyvärr inte infriades. Tog en väldig massa bilder, men upplevde alla platta och misslyckade.

Hade hoppats på rejäl frost eller kanske t.o.m. ett litet snötäcke och förutom det lite himlaspel i kylan. En aning rosa innan solen steg och så var det slut på det roliga!

Behållningen av fredagens fototur var denna skogsduva som satt på räcket ovan Älven! Totalt orädd och den började gå mot mig när jag lutade kameran mot räcket. Trodde det var något fel på den, men rätt som det var bredde den ut sina vingar och flög bort med kraftiga vingslag. Raderade i princip alla bilder när jag kom hem och tänkte för mig själv att jag nog bör göra en paus i fotandet, eftersom jag inte riktigt verkar vara närvarande i vad jag gör.

Den tanken blev inte långlivad, för när jag i vanlig ordning vaknade några timmar innan soluppgång bar det av ut med ryggan laddad.

Idag fanns både glädjen och macrot med och det var åtskilliga timmar som tillbringades på låg nivå.

Jag hann även ta del av soluppgången innan macrot åkte på! Otroligt hur ljuset kan skifta och hur ingen morgon är den andra lik! I bilden ovan som ser smått absurd ut med de röda träden, har jag faktiskt minskat mättnaden för att den skall se naturlig ut. Konstig ändå!

Innan jag for åter in mot staden var jag tvungen att ta en bild över den utsikt som blir min om ett halvår. Har nämligen insett att min dröm inte förverkligas om jag inte gör något åt den! Jag blir inte yngre! Har fått möjlighet att köpa mina drömmars ställe i en bygd där jag bodde under 15 år och där mina barn växt upp! Så nu planeras för höns och kanske blir det en get eller två!

Tillbaka inne i staden förändrades ljuset och himlen! Insåg att det var snökanonerna uppe i skidspåren som var orsak!

Ha en god kväll!

Inlagt 2013-11-23 19:13 | Läst 2447 ggr. | Permalink
Bilderna på soluppgången blev väldigt fina tycker jag. Visst ser det lite undligt ut med det röda och skuggorna i träden men det är just det som gör bilden så speciell. Önskar dig all lycka med det nya stället. Förstår att det är något att se fram emot.
Sten
Många fina bilder men 7:an är klar favorit hos mig! Hälsningar/ Björn T