Livet, konsten och tekniken

Solsken hos mig

Solen tittade fram i dag och eftersom jag är sjukskriven med order om "vila" och "ute" tyckte jag att det var ett utmärkt tillfälle att följa doktorns order. Några större ansträngningar kom ju inte på fråga (vila), men bussen till Hagaparken stannar utanför dörren så förmiddagskaffet kunde ju lika väl intas där (ute).

 

Sagt och gjort, bussen tar 5 minuter och det finns ett hyggligt fik i Koppartälten. Solen sken och i "tältöppningen" fanns det tillochmed bord med filtar utomhus i lä. Så med en cappucino i pappmugg kunde den sista gnuttan höstsol avnjutas. Sen blev det en stillsam promenad. Man måste ju komma iform så man kan återgå till arbetet snart.

Man kan ju undra lite hur de tänkte när parken anlades. Pelousen, den stora gräsmattan, sluttar åt sydöst. Så redan mitt på dagen är skuggorna från träden långa. Området är egentligen idealiskt för pulkaåkning på vintern, men det är tråkigt att det ligger i skugga redan vid lunchdags.

Nu är det inte många blad kvar på träden. Men de som finns glöder i det varma höstljuset.

Hagaparken är en engelsk park och nu är den så fin som den någonsin kommer att bli. Det är märkligt att tänka på att de som en gång anlade den aldrig fick se träden uppvuxna så som det var tänkt, men det får vi. Ett riktigt kulturarv som man bör uppskatta! 

Det kinesiska templet var det länge sen jag besökte.

Mörka krafter spred ut passiviserande kemikalier över oss. Eller hur det nu var med det. Det kan ha varit alldeles normal kondens också.

Och sen fick det vara slut för dagen.

Om ni har tid över i helgen är det ljusfest i parken på söndag. Startar kl 16. Det kan nog bli fint!

Inlagt 2014-10-30 16:09 | Läst 1185 ggr. | Permalink
Hagaparken är en pärla, som jag gärna besökte när jag bodde i Stockholm. Det är väl nu på hösten som pelousen ligger i skugga redan mitt på dagen? När solen står högre tror jag inte det problemet finns.
Svar från ylva_h 2014-10-30 19:39
Ja, på sommaren orkar solen över träden bättre, men eftersom gräsmattan är skålad så skymmer det tidigt på sydsidan även då tror jag. Men det är kanske inte helt fel med lite skugga om det är varmt.
Var där i somras och då kryllade det av folk, är nog mer behagligt nu att strosa runt i lugn o ro. Fina bilder fick du med dig hem. Krya på dig o ha de gott!
Svar från ylva_h 2014-10-30 19:41
Mycket barnvagnar med vidhängande förälder var det. Inte så mycket större barn trots lovet, men de höll sig nog vid Fjärilshuset.
Strosa i parken är definitivt en läkande aktivitet! :)
Hagaparken kan man lätt ströva i några timmar
Vackra höst bilder du fick i dag
Gör nu som doktorn sagt och krya på dig
Svar från ylva_h 2014-10-31 12:46
Jajamensan, här kryas så det står härliga till. Ett par timmar på soffan med en bra bok och sen en promenad i det fina vädret. Bättre rehabilitering kan det inte bli. När kompaktkameran börjar åka med i ficka igen så vet man att går åt rätt håll. Och när man orkar utflykt med analogkamera är det snart dags att börja jobba igen.:)