Bilderna i bloggen kan med fördel förstoras!

Från å till älv - eller det är blött om fötterna nu

Som tidigare meddelats, ehm, ja, det har ju varit lite högt flöde i Fyrisån Fyrisälven den senaste tiden. I lördags kände jag att det var läge att ta en titt på spektaklet och det här hör nog till det värre jag sett i det bruna diket. Det verkade också nästan ha utvecklats till någon slags folklig underhållning att titta på det hela.

Jag valde att inte ta med en del bilder som liknande sådana som redan synts i bloggar och på tidningarnas hemsidor, t ex den vyn som afe visar först i sin blogg om samma ämne.

Just den här bilden är kanske inte så kul, men jag ville ha en annan vinkel än den som varit i tidningarna. Tyvärr var inte riktigt ljuset med mig, men som synes var vattenståndet "något" över det normala. Räddningstjänsten hade varit där på morgonen och lyft undan och surrat fast möblerna för att de inte skulle flyta iväg och korka igen någonstans...

Medan andra bygger skyddsbarriärer bygger andra vattenkvarnar, eller vad det hette.

Tyvärr missade jag detta, men några bilder finns i en grannblogg och i ett album hos Otten.

Nej, vatten ska inte vara uppepå bryggan. :) Det gnekade en del i förtöjningarna och fartyget Linnea af Uppsala, som brukar ligga uppströms om Sjösala, var flyttad till andra sidan. I bilden skyms hon dock av Sjösala.

Här finns det alltså en lång brygga/promenad längs den nyblivna älven, eller här snarare floden. Bara så att ni vet. Nu har det rapporterats om lite sjunkande nivåer så med lite tur så kanske det inte blir värre än så här.

Inlagt 2013-04-23 12:35 | Läst 1720 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Mycket vatten och härlig fart i det också! Verkar vara en tendens just nu för det var samma tryck i lilla Norrtäljeån i helgen. Fina bilder Martin!
Svar från ztenlund 2013-04-24 16:22
Tack Dan! Norrtäljeån har jag nog bara sett i ett ganska stillsamt utförande då det mest är på sommaren jag stannat till.
Tack för länk och fina bilder.