Annons
Kalender > Visa aktivitet

ÅKE SANDSTRÖM

4 december - 6 januari
Plats: Galleri Axel, Södermannagatan 16, Stockholm | www.galleriaxel.se

Bilder borde inte förklaras, namnsättas eller tydliggöras. Kanske skall vi se vad vi ser och känna vad vi känner.

Bilder i kommunikativa sammanhang behöver, eller skall, ha en bildtext eller rubrik som tillsammans skapar ett syfte. De här bilderna skall bara kännas. Det är syftet.

Jag har sedan 60-talet arbetat som professionell fotograf med mode, reklam och inredning. Det är många år och väldigt mycket bilder. Under åren har jag alltid gjort mina egna projekt och bilder, som många gånger fått stå tillbaka för uppdragen. Nu har jag fått mer tid för mitt eget. Yrkesbilderna på ena väggen kommer från mina ”bra-lådor” och den äldsta är från 1965!

Mina 15 ”Pinnar” kommer från Lappland. De har legat obemärkta på fjället i väder och vind under många, många år. Pinnarna ingick tidigare i ett sammanhang. Ett träd eller en buske som bröts sönder, kanske under en storm. För mig är deras väsen både vackra och kraftfulla och värda att notera.

”Mörker” är bilder från rummet så som vi kan se det en mörk natt. Jag minns volymen, ljuset och skuggorna då jag som barn inte kunde sova. Den känslan och närvaron är vad jag vill återskapa i bilderna.

VÄLKOMNA!

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS