Annons
Kalender > Visa aktivitet

Intryck & Avtryck

10 januari - 1 februari
Plats: Konstfrämjandet Bergslagen | http://bergslagen.konstframjandet.se/

Spår av människor

Ulf Rehnholm är fotografen som arbetar med olika konstprojekt där tiden har en stor betydelse. Hans fascination över människor och de spår som de lämnar efter sig, har resulterat i denna utställning där varje bild är ett avtryck.

På Konstfrämjandet i Örebro visar Ulf Rehnholm fotografiska bilder som är gjorda utan att han har använt sig av en kamera. Istället har människor fått ligga nakna direkt på en bädd av fotopapper under exponeringen. Tekniken kallas rayogram och de analoga fotografierna har efter framkallning digitaliserats och printats på plexi.

Utställningen består av negativa skuggbilder av människor i frusna poser. Den handlar om kontroll och hur våra val påverkar oss. Kropparna bär på minnen och intryck från händelser i livet, ibland omedvetna och ibland resulterade av val gjorda av andra.

Ulf Rehnholm har flera separat- och samlingsutställningar bakom sig, men det är första gången som han ställer ut i Örebro. 2014 fick han Landstinget Sörmlands kulturstipendium för sina kreativa konstprojekt och för att han involverar och inspirerar länets invånare. Utställningen ”Intryck & Avtryck” öppnar den 10 januari på Konstfrämjandet Bergslagen.


Öppettider: tisd-sönd 11-16

www.rehnholm-photoart.se

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS