Annons
Kalender > Visa aktivitet

The Theatre of Shame, Trygve Skogrand

27 mars - 25 april
Plats: Fotogalleri Vasli Souza, Malmö | http://www.vaslisouza.com

Alla övertar vi och formas av samhällets normer och värderingar. Det gäller även de fördomar som riktas mot den egna gruppen. Det innebär i sin tur att du kan hysa undermedvetna fördomar mot dig själv: En skam över att vara den du är. 

”Jag tror att många människor bär på sådan skam. När du är tjock, gammal, handikappad, har psykiska problem, är fattig, arbetslös, invandrad – ja listan är oändlig – kan det sluta med en djup erfarenhet: Jag är värdelös.”

TRYGVE SKOGRAND

I utställningen ”The Theatre of Shame” tar Trygve Skogrand sin egen historia – homosexuell och kristen – som utgångspunkt för att undersöka denna skam.

Konstnärens egna avklädda kropp utgör råmaterialet i de postfotografiska verken i utställningen. Genom konstruerade figurer skapas unika bearbetade självporträtt. Människan visas i tänkta landskap och miljöer som bidrar till att avtäcka processen med att blottlägga skammens mekanismer och problematik. 

Trygve Skogrand är född 1967 i Sunndalen, Norge. Han arbetar huvudsakligen med postfotografisk konst, och har tidigare ställt ut i Norge, Italien och England. Han bor och arbetar i Malmö.

 Mars 2015 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS