Annons
Kalender > Visa aktivitet

Displacement / Gamlestaden

2 november - 30 november
Plats: Gamlestadens bibliotek | http://eliassonlarsson.se/displacement/

Displacement är vår resa, vårt utforskande av platser, vilka inte annars får synas i samma utsträckning. Idén växte fram från konceptet i ett av våra andra projekt, ”Industrisemester”, där vi dokumenterar bortglömda och förbisedda platser så som industrizoner, hamnkvarter och gruvområden. Displacement är inte bara ett tidsdokument utan även ett konstnärligt uttryck i vilket tid, plats, och människors vardag får ta plats. Displacement bygger på att skapa en dialog, då vi anser att fotografiernas innehåll även utgörs av betraktarens ifrågasättande och nyfikenhet kring vad den ser och upplever.

Projektet handlar lika mycket om en fysisk som mental missplacering. Var hör man hemma, var passar man in? Vad händer då vi hamnar i en ny miljö som främling? Ser och upplever man den annorlunda än de som lever och bor där, och i så fall varför?
Även begreppet estetik behandlas – vad är vackert, vad är fult, och vem sätter upp reglerna för dessa värden?

Den här gången har vi nått till Gamlestaden. Bilderna speglar våra intryck, tankar och känslor efter att ha spenderat ett par dagar med att promenera runt i stadsdelen med våra kameror.

VERNISSAGE / ARTIST TALK: 21 november 2015, kl 12-14 även detta på Gamlestadens bibliotek.



 November 2015 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS