Annons
Kalender > Visa aktivitet

Galleri Korns 15 års jubileum

1 april - 2 april
Plats: Galleri Korn, Hornsgatan 147 Hornstull | http://www.gallerikorn.se/

Galleri Korn firar 15 år

Helgen den 1 & 2 april fyller det gamla fotolabbet och galleriet, Korn i Hornstull, 15 år. Detta firas med hjälp av 40 fotografer som visar bilder från golv till tak i en stor samlingsutställning.

Allting började när ett gäng nyutexaminerade fotografer letade efter ett mörkrum att arbeta i. Familjen Gellerstedt hittade och skapade platsen som dessa unga fotografer drömde om. Under några kreativa år i mörkrummet handlade det om att hitta kornskärpan. Det kopierades och framkallades foton och filmer i alla möjliga storlekar och former. Men bara några år senare byttes kornen mot pixlar och den mintgröna ljus-slussen flyttade ut. Den digitala tekniken tog över det gamla labbandet och hantverket allt mer. Mörkrummet packades ner och fotograferna började istället visa upp sina bilder i den del av lokalen som vetter ut mot Hornsgatan. Galleri Korn föddes. Den 1 april har 15 år passerat.

Galleriet är fortfarande litet men naggande gott, vilket betyder att du här har chansen att komma riktigt nära konsten. I denna samlingsutställning är all konst på väggarna till salu och det finns en utställningskatalog där alla fotografer är representerade. Men utställningen är endast öppen i två dagar så det gäller att skynda fynda. Flertalet av fotograferna närvarar under dessa dagar och väntar på att få mingla med fotointresserade besökare. Varmt välkommen!

Endast öppet:

Lördag 1:a april kl 13-20

Söndag 2:a april kl 11-18






- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS