Annons
Kalender > Visa aktivitet

Vanity of Man – Nicho Södling

8 februari - 17 maj
Plats: Abecita Konstmuseum, Borås | http://www.abecitakonst.se/

Den brinnande fåfängan och fixeringen vid det egna utseendet var det första och starkaste intrycket som slog den svenske modefotografen Nicho Södling när han gjorde sin första resa till floden Omos delta i sydvästra Etiopien.

Där besökte han stammarna Mursi, Karo, Bena, Hamer, Suma och Besheda - männsikor vilkas kontakt med omvärlden har varit minimal och vilkas livsstil på många sätt har förblivit oförändrad sedan stenåldern.

Nicho Södling, vars far är Etiopier, slogs av att även om de kulturella skillnaderna mellan dessa stambefolkningar och hans egna svenska samtida var enorma så var likheterna mer än påtagliga. I båda kulturerna görs stora ansträngningar att kommunicera sin sociala status och kulturella grupptillhörighet genom utseende, mode och stil.

Faktum är att hans intryck var att dessa människor, som materiellt har mycket lite eller ingenting alls, verkade om möjligt än mer förhäxade av mode och utseende än vi själva. Deras kreativitet och skicklighet i att uttrycka sig mycket är definitivt mycket större. Ingen västerländsk designer, stylist, hår- eller make-up-artist eller tatueringskonstnär kommer i närheten av den råa kraften och skönheten i de här lookarna.

www.nicho.se

 Mars 2009 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS