Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

In hate we trust - Elisabeth Ohlson Wallin

14 mars - 19 april
Plats: Örebro läns museum, Örebro | http://www.olm.se/

Våldet mot homosexuella är ett hot mot vår demokrati. Av rädsla drar sig många homosexuella undan det övriga samhället, de "lever i garderoben", de är rädda. Så skapas inget öppet samhälle, så undergrävs demokratin.

Homosexuella, bisexuella och transpersoner mördas, misshandlas, hotas till livet och trakasseras. Det rör sig oftast om ett ideologiskt hat. Liksom folkvalda politiker attackeras för att de står för en åsikt, anses homosexuella stå för en förhatlig åsikt endast genom sina liv, sitt sätt att leva, sin kärlek.

I sin fotoutställning försöker Ohlson Wallin synliggöra hur det ideologiska hatet drabbar homo-, bisexuella och transpersoner. Med utgångspunkt från verkliga misshandelsfall, mord och trakasserier hämtade från mångfaldsåret 2006 iscensätter hon i bild den utsatthet som hotar och förgör verkliga människor av i dag.

Formspråket bär tydliga drag av barocken, med dess dramatik och uppbrutna former. Inför varje foto ställs betraktaren inför frågan; lever vi i en demokrati som är till för alla? Eller är det öppna samhället en illusion?

Utställningen visar starka bilder om hatbrott på ett mycket tänkvärt sätt.
Tillhörande bildtexter är skrivna av Lars Gårdefeldt.
Till utställningen hör också specialskriven musik av Eva Dahlgren.

 Mars 2009 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS