Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Till mamma och pappa och mina två bröder - Aida Chehrehgosha

16 april - 26 april
Plats: Konstfack, Stockholm | http://www.aidafotograf.se

Mamma och pappa: ert samarbete är er förlåtelse, och min skam för dessa bilder är mitt sätt att nå en försoning. Så beskriver konstfackseleven Aida Chehrehgoshas sin bildserie "Till mamma och pappa och mina två bröder".

I Aidas bildserie möts vi av konstruerade skådeplatser. Det känns som vi bevittnar en mordplats.
– Min uppväxt bestod av misshandel och ständig rädsla. Jag förstod inget förrän jag blev äldre och såg med egna ögon hur dåliga mina föräldrar var mot varandra. Min ilska har varit så stark att jag vid så många tillfällen velat se min pappa död. Ilskan var lika stor gentemot min mamma, mest när hon slog mig för sin egen frustrerade situation. Jag hatade dem så mycket. Men det var en mycket komplicerad ilska. Jag älskade dem också, säger Aida.

Fotografierna blir ett sätt att visualisera minnena, hatet och rädslan och den komplicerade ilskan som kombineras med kärleken till den egna familjen. 

– När jag fotograferade dem för första gången, ville jag fotografera hatet. I sex års tid har jag försökt bli vän med det. Nyligen tog jag det till en ny nivå. Jag ville utmana mig själv, mina känslor och vår relation med att iscensätta deras död, så som jag föreställde mig den när jag var yngre. Så som jag ville döda dem. Så som de förtjänade att dö. Samtidigt visualiserade jag min rädsla för att förlora dem.

Aida Chehrehgosha (1980) är verksam i Stockholm. Aidas verk har tidigare presenteras i grupputställningen ”Ny nordisk fotografi 2008” på Hasselblads Center. Den 8 – 12 april 2009 presenteras Aidas verk på Seoul Photo Fair 2009. Aida har tidigare varit verksam som bildredaktör på tidningen Gringo.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS