Annons
Kalender > Visa aktivitet

Luxury - Martin Parr

28 maj - 28 juni
Plats: GunGallery, Stockholm | http://www.gungallery.se

- Traditionellt har den seriösa och medvetna fotografen dokumenterat fattigdom och elände och de sociala konsekvenserna utav det. Jag har fotograferat rikedom i samma anda, säger Martin Parr. 

28 maj 2009 betyder fåfänga, frosseri och överflöd på GunGallery. Den världsberömde fotografen Martin Parr har dokumenterat hur det är att vara ofantligt rik. Fotografierna visar med stor tydlighet att ofantlig stor förmögenhet innebär samma sak oavsett om du har den i Dubai, Sydafrika, Ryssland, USA, Indien eller någon annanstans. 

- Det är bilder som föreställer lyxen vi alla drömmer om. Men även en i det närmaste bedövad lycka, nästan uttråkad, säger Greger Ulf Nilson. 

Resultatet är en bisarr samling fotografier, av och med jordens kanske mest 
konjunkturokänsliga människor. Martin Parrs bilder har fångat uttrycken hos de som har fått allt som finns, men som ändå inte är nöjda. Som ändå saknar något. 
Kanske en till canapé? 

Martin Parr har över 50 böcker, 80 utställningar och otaliga utmärkelser och tidningsomslag på sitt samvete. Han är medlem av Magnum Photos och sedan 2008 Honorary Doctor of Arts at MMU. 

Öppettider: tisdag till fredag 11-18 och 
lördag till söndag 12-16. 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS