Annons
Artiklar > Pattie Boyd för första gången i Sverige

Pattie Boyd för första gången i Sverige

Visa bildspel

Foto: Pattie Boyd

 

Foto: Pattie Boyd

 

Foto: Pattie Boyd

 

Foto: Pattie Boyd

 

Foto: Pattie Boyd

 

Få har kommit så nära många av världens största artister med en kamera som Pattie Boyd. Nu ställer hon ut i Sverige för första gången.

Det är under Storsjöyran som Lars Bolin Gallery öppnar dörrarna till utställningen Wonderful tonight. Pattie Boyd kommer själv vara på plats under de tre dagar hennes bilder på bland andra Eric Clapton, Mick Jagger och Beatles hänger i Östersund.

− Jag tror det kommer bli riktigt bra. Det är tredje året jag har en engelsk fotograf nu, säger Lars Bolin, som äger och driver Lars Bolin Gallery.

Unikt och familjärt
Pattie Boyd har kallats "kvinnan mellan de två musikerna" då hon varit gift först mer George Harrison och sedan med Eric Clapton. Det är kanske en anledning till varför hon kunnat ta bilder ingen annan kunnat ta.

− Bilderna känns unika och familjära. Bland annat finns fotografier av George Harrison på en av sina naturvandringar, och på Beatles från deras tid i Indien, säger Lars Bolin.

Till fler orter
Efter Östersund flyttar utställningen till Göteborg, och sedan till Norge och Umeå. Men premiären är alltså under Storsjöyran. Utställningen är öppen 26 juli – 26 augusti. I Göteborg öppnas dörrarna till Galleri Viktoria 7 september.

− Jag brukar lägga de här utställningarna i samband med Storsjöyran här uppe. Det hade inte fungerat att ha den här i september. Det är ju kul för stan också, jag tror det bor många gamla Beatles-fans här.

Mer foto på Yran
Men det är inte bara Pattie Boyds bilder som går att beskåda under Yran-veckan. Rolf Adlercreutzs fotografier från Thin Lizzys Nordenturné 1979 är en unik inblick i bandets tidiga karriär. Utställningen hänger på Galleri Mono tillsammans med Lennart Jonassons Wildcards 3.0. Det är ett hundratal av Jonassons porträtt på artister som han tagit under Storsjöyran genom åren. Ett antal av dessa går också att se i storformat på varuhuset Kärnan i centrala Östersund.



Publicerad 2013-07-23.

Bli först att kommentera

Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS