Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Ny direktbildskamera från Fujifilm

Ny direktbildskamera från Fujifilm

För att stimulera försäljningen av sin direktbildsfilm har Fujifilm utvecklat en ny direktbildskamera.

Kameran har fått namnet Instax Mini 90 Neo Classic. Den kommer ut på marknaden den 20 september. Det är oklart om den kommer att säljas i Sverige.

Läs mer här.



Publicerad 2013-08-25.

7 Kommentarer

bobadly 2013-08-25 22:33  
Jag kommer definitivt att köpa en. Polaroider är så fint och så kul!
luminousoctaves 2013-08-26 09:35
Med risk för att ställa en korkad fråga: är den här för analog direktfilm, eller den mindre digitala varianten?
Svar från froderberg 2013-08-26 10:42
Det ska vara analog film. Kameran är en utveckling av den här med bättre design och fler funktioner: http://www.digitaltrends.com/lifestyle/hands-on-polaroid-instax-mini-8/
Joelchrome 2013-08-26 15:50
Ja nu kan man äntligen köpa en Direktbildskamera som inte kostar 25kr bilden att använda (polaroid med impossible film) och som inte ser ut som en uppblåst ballong. :)
TBStoor 2013-08-26 10:26  
Och vad kan prisbilden för en dylik skapelse bli?
Svar från froderberg 2013-08-26 10:43
210 dollar är det pris jag sett. De har också en billigare modell, som är riktigt ful-
jonasfx 2013-08-27 08:10
en billigare modell av just retrotypen eller?
av de andra mini instaxkameror som de säljer så är väll den här snyggast just nu: http://www.fujifilm.com/products/instant_photo/cameras/instax_mini_50s/#features eller den ser inte ut som en ballong iaf ;)
Magnus Möller 2013-08-29 09:44  
Kul variant. Men hade gärna sett det gamla "riktiga" formatet. Gillar inte smala stående bilder.
The_Crow 2013-08-30 21:23  
Jag köpte för ett tag sedan en Fujifilm instax mini 8 som mellanspel till mina större Polaroidkameror och är väldigt positivt överraskad!
Jag har vankat av och an tidigare och ställt mig ganska frågande till modellen och instax-formatet då bilderna blir så små men, styrkan i detta är att storleken på kameran blir hanterbar då den inte behöver ett bakstycke av Land Camera-format utan ganska enkelt går ner i väskan.

Denna modell som nu kommer är ännu intressantare då blixten (som alltid avfyras på övriga Instaxmodeller förutom wide-modellen 500af) går att stänga av, det finns en knapp för multiexponering på mini 90 vilket underlättar för kreativa bilder. På övriga Instax-modeller måste förhindra bilden att matas ut genom att öppna bakluckan och att dra ut instax-kassetten en aning om man vill uppnå samma sak (alt gå in i mörkret och tejpa lätt över öppningen på kassetten)

Man har även en timer vilket saknas på tidigare modeller samt ett stativfäste och ett B-mode (upp till 10sek tror jag). Det ska även finnas ett inbyggt makroläge.

Modellen är inte till för att ersätta Instax mini 8 (som är en ny, bättre utgåva av 7s) som någon tolkat utan ett komplement till den snarare. Kanske som en ersättning till Instax mini 25/50 istället men med mer än bara en designskillnad kontra övriga modeller.

Förutom att detta är en kul nyhet för oss som upptäckt det mindre Instax-formatet så är det också en hint om att Fujifilm tänkt satsa ett tag till på Instant film, där även packfilmen ingår får man hoppas.

Det vore kul om man även släppte fler typer av filmer men lite lägre iso så att B-mode, multiexponering etc blir ordentligt brukbart både inomhus och ute. Den film som finns till Instax ligger ju på Iso 800.

Blev ett långt inlägg men det var kanske inte så mkt info kring kameran i nyheten och ville gärna dela med mig kring det jag själv upptäckt med modellen och formatet.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS