Annons
Artiklar > Abecita konstmuseum startar kurser och workshops

Abecita konstmuseum startar kurser och workshops

Visa bildspel

Foto: Benny Ottosson

 

Foto: Benny Ottosson

 

Foto: Benny Ottosson

 

I en satsning på att bli ännu bredare har Abecita konstmuseum startat Abecita photo academy. Både workshops och fotokurser utlovas, från nybörjare och uppåt.

Förra helgen hölls den första workshopen som handlade om gatufoto. Alla 14 platser var fyllda.

-- Det var till och med en som åkt hela vägen från Åland, säger Mats Alfredsson, som höll i den workshopen och som också är en av dem som håller i hela projektet.

Och det är på just workshops som mycket fokus kommer läggas. Abecita satsar på att få dit kända fotografer inom olika områden. På det sättet hoppas man kunna locka deltagare både genom namnet, men också den kunskap fotograferna besitter. Abecita erbjuder också alla deltagare att få ställa ut tre av sina bilder från den workshop man deltagit i på en speciell vägg i museet.

-- Jag tror timingen är rätt. Det är mycket fotointresse just nu, med många amatörer som vill utvecklas och kanske göra sitt intresse till karriär. Att vi erbjuder en möjlighet att ställa ut känns unikt, och jag tror det också lockar många, säger Mats Alfredsson.

Nästa workshop är 9 november och kommer handla om bröllopsfoto. Det är Benny Ottosson, vinnaren av Årets bröllopsbild 2013, som håller i den.

Fotokurserna hålls av Bo Hellemar, och kommer variera i svårighetsgrad från grundkurs till "Bygg din egen studio". De här kurserna är inte nystartade, utan har funnits på Abecita tidigare. De rullar hela tiden så länge det finns intresse för dem. Vad gäller workshops satsar Abecita photo academy på fyra stycken per år med olika inriktning varje gång.

-- Jag tror på det här, och med den kontinuitet vi satsar på kommer det utvecklas och bli ännu bättre, säger Mats Alfredsson.



Publicerad 2013-10-18.

2 Kommentarer

Finn Calander 2013-10-21 20:41  
Bilden som illustrerar artikeln, är ett paradexempel på urusel HDR-teknik. Skulle inte ens om jag fick betalt, slösa tid på en workshop som lär ut något sådant.
ekfeldt 2013-10-23 23:20  
Den verkar frivillig. :)

Merläsning

ANNONS