Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Artiklar > Snabbare autofokus och wifi med Canon EOS M2

Snabbare autofokus och wifi med Canon EOS M2

Med sensor och autofokus från EOS 100D blir EOS M2 snabbare än sin föregångare EOS M. Kameran får även inbyggd wifi. Tyvärr säljs kameran bara i Japan.

Canon EOS M fick en del kritik för långsam autofokus när den lanserades. En uppdatering några månader senare fick mer fart på skärpeinställningen, men kameran kunde ändå inte mäta sig med de snabbaste konkurrenterna.

I en spegelfri kamera används bildsensorn för att styra autofokusen. Sensorn i EOS M kom från EOS 650D. Nu har Canon tagit sensorn från EOS 100D och stoppat i ett aningen modifierat kamerahus för att få snabbare autofokus. Många hade nog hoppats på sensorn från EOS 70D som ger ännu mer avancerad autofokus.

Inbyggd wifi-funktion är en annan efterlängtad förbättring hos EOS M2 jämfört med EOS M.

Varför säljs kameran bara i Japan?
– Jag känner inte till motiven bakom beslutet. Den japanska marknaden är väldigt stor och en stor andel av kamerorna som säljs är spegellösa, säger Roel Lammers på Canon Svenska AB.

Finns det någon chans att ni tar in kameran till Sverige.
– Vi bevakar noga hur M2 tas emot av kunderna och hur marknaden för spegellösa kameror utvecklas. Om vi upplever en stor efterfrågan på vår marknad kan vi ta in den.



Publicerad 2013-12-04.

2 Kommentarer

Iore117 2013-12-04 11:50  
Då får vi väl se hur mycket det kan kosta att få hit en på egen hand då. Jag gillar min Eos M, även om den del älskar att kritisera modellen. Har tagit många bra bilder med den, när annars den stora kameran legat kvar hemma. 11-22-zoom är en skarp liten sak som hänger med ifall det finns plats, annars får det bli 22:an. Sensor från 70D hade ju varit ännu bättre, men man tror väl att man konkurrerar med sig själv då, istället för att konkurrerar med konkurrenterna.
kaoriblast 2013-12-04 12:09  
Däremot så gör ryktena gällande att kameran bara kommer släppas på den Asiatiska marknaden.

Merläsning

ANNONS