Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons

Proffsfoto

Artiklar > Tamrac hotas av konkurs

Tamrac hotas av konkurs

Väsktillverkaren Tamrac har kommit på ekonomiskt obestånd och ansökt om rekonstruktion. I USA kallas förfarandet för "Chapter 11".

Tamrac har fått allvarliga betalningssvårigheter och därför ansökt om en "Chapter 11"-rekonstruktion. Kodak har under de senaste åren gått igenom ett liknande förfarande som bland annat innebär att gamla kontrakt kan avslutas och att verksamheten snabbt kan struktureras om.

1977 grundades Tamrac med huvudinriktning på tåliga fotoväskor för friluftsbruk. Huvudkontoret och det mesta av tillverkningen ligger i Chatsworth, Kalifornien. Tillverkning och försäljning kommer att fortsätta under

– Under de senaste åren har företaget mött flera tuffa utmaningar, som kraftigt sjunkande efterfrågan på kompaktkameror, ekonomisk recession och ett minskat antal återförsäljare, skriver Jesselyn T Cyr, styrelseordförande för Tamrac Inc på företagets blogg.

– De åtgärder som vi nu vidtar kommer att minska våra skulder och ge ett kostnadsläge som balanserar mot de intäkter som är möjliga i dagens läge.



Publicerad 2014-01-15.

6 Kommentarer

bentelkalb 2014-01-15 10:40  
Synd, de gör jäkligt bra grejor, kör själv deras väska.
Narreh 2014-01-15 12:59  
Tråkigt att höra, men måste säga att det kan bero till stora delar att många av deras designer är rätt så fula och "gammaldags".
Bra kvalité på sakerna, men ser allt för plottrigt ut för min smak på de flesta väskorna.

Med ett så känt och marknadsfört namn behöver man inte ha typ fyra loggor, massa text och saker på allt man släpper. Less is more som man så fint brukar säga..
Flash Gordon 2014-01-16 00:08  
Tråkigt att ett bolag hamnar på obestånd för de anställda.
Har själv en Tamrac som jag är mycket nöjd med. Eftersom kvalitén är på topp behöver jag nog inte köpa en ny inom min livstid.
För min Billingham får jag kanske stilpoäng som någon tyckte var viktigt.
För min Tamrac får jag kanske inte det. Det skiter jag å andra sidan helt i.
Min Tamrac rygga lastar mängder av tung utrustning och har varit med mig på en mängd destinationer.
Min Billingham har hängt med ändå längre och varit på ändå fler underliga ställen.
Så för mig spelar det roll hur saker och ting ser ut men ändå större roll hur det fungerar.
Min Tamrac kommer hålla många år till. Behöver jag en ersättare finns det hur mycket som helst att välja på.
Tråkigt som sagt för de anställda men för mig som konsument spelar det ingen som helst roll.
PMD 2014-01-16 01:02  
Ja, Tamrac gör "tyvärr" för bra grejer. Min axelremsväska från tidigt 1990-tal som kan byggas om till ryggsäck är fortfarande hel och fungerande.

Om den hade hållit i "bara" 10-15 år sisådär, så hade jag nog ersatt den med en liknande modell från Tamrac. Att en kameraväska håller i 10-15 år är ju jättebra.
M4Z 2014-01-16 10:13  
Jag har motsatt erfarenhet, min Tamrac gick sönder efter mindre än ett år och jag fick pengarna tillbaka då de inte kunde laga eller ersätta. Bra funktion men kvaliteten var sådär.
EKA 2014-01-17 16:37  
Instämmer med Per D, är inne på min andra tamrac, den första väskan lyckades jag inte slita ut, sålde den efter tio år då jag växte ur den. Kör nu en av de största, Cyberpro express, en fin rullväska, med utrymme för två hus med batteripack med objektiven kvar på kamera. En av få väskor som klarar detta.
Tyvärr är nog väskmarknaden överhettad av "nya" tillverkare i Asien som översvämmar marknaden med lågprisprodukter. Tamrac har nog försvunnit i mängden, trots en kvalitetsstämpel på produkterna.

Merläsning

ANNONS