Annons
Artiklar > Gopro Hero4 Black filmar i 4K

Gopro Hero4 Black filmar i 4K

Gopro uppdaterar sitt modellprogram med tre modeller. Gopro Hero4 kommer i två varianter, Black med 4K och Silver med 2,7K. Som budgetalternativ kommer Gopro Hero.

Gopro Hero4 Black har dubbelt så snabb processor som sin föregångare för att hantera 4k-video och snabba bildserier. I och med att 4k-video ger 8,3 megapixel går det bra att välja ut en bildruta i videofilmen istället för att behöva välja mellan stillbild och video.

Kameran fångar 30 bildrutor per sekund i 4k-läge. Kameran kan även ta korta serier med 30 stillbilder på 12 megapixel per sekund. Vid 2,7k-video är bildfrekvensen 50 bildrutor per sekund.

Vid full-hd 1080p går det att fånga 120 bildrutor per sekund. Gopro uppger att utläsningshastigheten är så snabb att problemen med rolling shutter ska vara eliminerade i praktiken. Därför ska 120 fps-läget fungera bra för slowmotion.

Gopro uppger att Hero4 Black ska ge bättre ljudkvalitet, bättre bildkvalitet i svagt ljus, snabbare wifi samt ha förbättrad taggning av videoklipp jämfört med föregångaren. Wifi-funktionen kan kombineras med blåtand för att högre överföringshastighet och lägre batteriförbrukning.

Hero4 Black har ingen lcd-skärm på baksidan. Det kan man få med tillbehöret Lcd Bacpac.

Det rekommenderade priset är satt till 4.590 kronor inklusive moms.

Gopro Hero4 Silver har en pekskärm för att underlätta hanteringen. Videofunktionen klarar 2,7k med 30 bildrutor per sekund som bäst. Övriga videolägen är 1080p/60 och 720p/120. Sekvenstagning med 30 stillbilder på 12 megapixel per sekund.

Liksom hos Black-modellern har Silver både wifi och blåtand, förbättrade lågljusegenskaper och bättre ljudkvalitet jämfört med tidigare modeller.

Det rekommenderade priset är 3.590 kronor inklusive moms.

Gopro Hero är tänkt som en prisvärd modell för familjen. Kameran kostar 1.290 kronor och ger video 1080p/30 eller 720p/60.

Till de nya kamerorna har Gopro tagit fram tre nya tillbehör:
Smart Remote – fjärrstyrning upp till 183 meters avstånd
The Handler – Ett kompakt, flytande kamerahandta
Bacpac – ger dubbel batterikapacitet jämfört med standardbatteriet.



Publicerad 2014-09-30.

8 Kommentarer

Mrdoderhult 2014-09-30 17:52  
När kommer den i butik?
Antonjb 2014-09-30 19:24
5:e oktober i USA iallfall
Svar från froderberg 2014-09-30 20:05
5 oktober gäller även i Sverige.
bentelkalb 2014-10-03 18:20  
Men alltså, är det inte konstigt att man gör en kamera utan display? Där display är tillval? Hur ska man kunna filma på ett vettigt sätt om man inte kan se vad man får med? Visst behövs inte det vid alla tillfällen, kanske to m inte vid de flesta tillfällen med denna typ av kamera, men det blir ju klart begränsande. Och hur gör man inställningar utan att se? Går det ens göra några sådana eller är allt auto?

Då kan d ju bli vilken skit ut som helst...... Jag antar att man inte får ha för höga krav på sin videokvalitet om man köper en sån här kamera.
Mrdoderhult 2014-10-04 10:38
Gopro Hero4 Silver har en pekskärm för att underlätta hanteringen.
Sedan kan man väl ha telefon/platta som skärm..

Om videokvaliten så duger den år mig..
http://youtu.be/wTcNtgA6gHs
bentelkalb 2014-10-05 14:55
Jag menade den tekniska bildkvaliteten på videon... utan på den färdiga produktionen. Bildkvaliteten är säkert utmärkt. Kan man visa bilden live på telefon?

Ja jag fattar ändå inte hur man kan göra en filmkamera som inte visar vad den filmar.....
Anders F. Eriksson 2014-10-05 18:24
Du har nog helt enkelt inte förstått poängen med den här typen av kameror, och hur de används. Det finns hur mycket bra videomaterial som helst på youtube som är filmat med GoPro - ta en titt där ;)
bentelkalb 2014-10-06 10:46
Jag har absolut förstått hur de funkar och hur de används. Men det är fortförande begränsande att du inte kan se vad du filmar. Man kan ju vilja använda den till nåt annat än enbart som en monterad actioncam på hjälmen, då behövs såklart ingen skärm.

Men ska du filma sekvenser med kameran stationär så spelar det såklart roll vad man får med på bild och inte, om man vill göra något ordentligt filmande. Självklart använder man oftast olika kameror, men det kan ju vara praktiskt att ha möjligheten att se vad man får i bild om man riggar upp kameran liksom, d känns lite basic. Och inte minst för att se hur det ser ut, precis som när du fotar vill du ju se hur en filmkamera exponerar mm. Annars riskerar man en överraskning när man hemma ska redigera filmen. Och det kan ju inte vara speciellt svårt att få dit en skärm. Möjligen att man riskerar att ha sönder den, men det sitter ju skydd över. Fantastiskt att det är tillbehör att kunna se vad man filmar.

Men du kanske inte filmar så mycket så att du har förstått hur man gör det. Du kan ju ta en koll på youtube, där finns mycket med bra filmmaterial. :)
Antonjb 2014-10-06 18:06
Som sagt, nya silver edition har skärm inbyggt vilket jag anser är negativt då hela poängen med att ha en sådan här kamera är just smidigheten som kommer med den. Vill du ha en skärm så känns det i mina ögon ganska optimalt att kunna sätta dit en när det behövs samt ta bort den när du ska ha kameran på hjälmen eller på en stav etc.

Tycker det blir lite det bästa av två världar. + att gopro appen finns vilket fungerar utmärkt då du kan se vad kameran ser när den sitter på hjälmen. Då behövs det verkligen ingen skärm på kameran.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS