Annons
Artiklar > Stöd för ultra-HD i ny usb-standard

Stöd för ultra-HD i ny usb-standard

Efter usb 3.0 kommer usb 3.1. Den nya standarden innebär att ultra-hd-skärmsignaler kan skickas genom usb-kabeln. Dessutom kommer en smart kontakt kallad typ-c.

Den nya kontakten är aningen större än en micro-usb-kontakt och kan exempelvis användas för att visa ultra-HD-video från en kamera, smartfon eller surfplatta. En annan fördel med kontakten är att den inte har någon över- eller undersida. Det gör att man kan sätta i kontakten utan att kolla på vilken sida som är upp eller ned.

Det är tack vara ökad bandbredd som det blir möjligt att visa ultra-hd-video med usb 3.1. Bandbredden har ökat från cirka 5 till 10 gigabit per sekund och ger möjlighet till4096 x 2304 pixlars  bildvisning med 30 uppdateringar per sekund.

Möjligheten att mata en enhet med ström via usb-kabel har ökat till 100 Watt med 3.1-standarden.

Mer om usb 3.1 och typ-c-kontakten kommer att bli klart på CES-mässan i Las Vegas i januari.



Publicerad 2014-10-02.

2 Kommentarer

PMD 2014-10-03 00:43  
Äntligen en USB-kontakt som man inte behöver vända på minst två gånger för att den ska passa!
KonstHåkke 2014-10-05 14:06  
Fast det dröjer väl inte länge innan trådlöst wifi-streamande av UHD i förlustfritt HEVC-format är här. Om Netflix börjar sända i 4K och nu mobiltelefonernas processorer börjat klara av kodning/avkodning av detta utan problem plus att snabbt ac-wifi finns tillgängligt – så är det bara en tidsfråga.

Merläsning

ANNONS