Annons

Proffsfoto

Artiklar > Profoto sprider ljuset med nya paraplyer och softbox

Profoto sprider ljuset med nya paraplyer och softbox

Profoto utökar sitt sortiment med sex nya paraplyer. Det kommer även en 4-fots åttakantig softbox och ett tillbehör för att göra om ett paraply till en softbox.

Svenska Profoto har paraplyer i storlekarna S, M, L och XL (85 – 165 cm). Hittills har de två mindre storlekarna bara funnits i en grund version med bred utlysning.

Nu går det även att få djupa paraplyer som koncentrerar ljusbilden mer i storlekarna S (85 cm) och M (105 cm). De kallas Umbrella Deep och finns i sin tur i tre varianter: vit transparent, vit reflekterande och silver reflekterande. Totalt sex olika nya varianter. Priserna varierar mellan 990 och 1.550 kronor exklusive moms. De djupa paraplyerna har spröt av glasfiber istället för aluminium - det gör bland annat spröten håller bättre om man välter belysningsstativet.

Transparenta paraplyer ger ett mycket mjukt ljus, likt en softbox. Men de sprider ljus över hela rummet. Därför kommer det ett tillbehör till paraplyerna som hindrar ljus från att spridas bakåt. Det kallas black panel och finns till alla storlekar av paraplyerna. Priserna ligger mellan 440 och 890 kronor exklusive moms beroende på storlek.

Efter feedback från sin kunder har Profoto tagit fram en ny version av sina åttakantiga Rfi Octa softboxar. Mellan storlekarna 3 fot (90 cm) och 5 fot (150 cm) kommer nu Rfi 4' Octa Softbox (120 cm). När Fotosidan tittade närmare på den nya 4-fotaren upplevde vi den som lagom, 3-fotaren kan kännas lite liten för gruppbilder och 5-fotare är stor och lite mindre praktisk än 4-fotaren. Den nya softboxen har fått riktpriset 2.290 kronor exklusive moms. Raster till softboxen kostar 2.340 kronor exklusive moms.



Publicerad 2014-10-07.

2 Kommentarer

leand 2014-10-07 22:10  
Helt sjuk me priser. Det finns köpa i Asien som är mkt billigare..tyvärr
Svar från froderberg 2014-10-07 22:37
Sjukt vet jag inte, men Profoto är sällan billigast.

Jag har testat en del av Profotos nyare paraply och det är en tydlig kvalitetsskillnad mot standardparaply. Till skillnad mot aluminium spröt i vanliga paraplyer håller glasfiberspröten i Profoto-paraplyerna för mer våld. Så om stativet blåser omkull så knäcks inte spröten lika lätt.

För hemmastudion är denna kvalitetsnivå kanske inte nödvändig. Hur prisvärda man upplever dem beror ju på om man behöver kvaliteten och om man kan hitta liknande kvalitetsnivå till lägre pris.
Fredrik Klintberg 2014-10-12 23:25  
Köp från Asien då. Köp en Kia på en gång, mycket billigare än Porsche...

Profoto har toppkvalitet på de prylar jag har iallafall. Jag har Pro2:or som bara går och går. Inte för att jag använder dem till annat än stativ längre men ändå.

Välter man stativet lär man i första hand gråta en skvätt över blixthuvudet, inte paraplyet, det är väl inget jävla regnskydd?

Merläsning

ANNONS