Annons
Kalender > Visa aktivitet

Där huden slutar av Aron Mattsson

22 oktober - 17 november
Plats: Galleri RALF, Marie Laveau Hornsgatan 66, Stockholm | www.galleriralf.se

Galleri RALF presenterar: 

”DÄR HUDEN SLUTAR” av Aron Mattsson. 

Allt hör ihop. Aron Mattssson riktar sin kamera mot sig själv, mot oss. Han tror inte på kameran som ett verktyg för objektiv sanning. Han har medvetet valt att arbeta men en fotografisk teknik där materialets inneboende egenskaper är uppenbara. Det är en bökig teknik som kräver omsorg och handlag. Att arbeta med våtplåt är svårt och tekniken låter sig inte kontrolleras fullt ut. Då kontrollen slutar, finns utrymme för kemin, för tolkningen i sig, att träda fram och släppa in dimman. Som han själv säger: ”Jag kan inte svära på att det är så det ser ut, men jag kan svära på att det är så JAG ser det.”

Han försöker gestalta en väg mellan en inre och en yttre verklighet. Han fascineras över att vi människor överhuvudtaget förstår varandra. Med talet, javisst. Men kanske har vi någon inneboende kemi som gör att vi får kontakt med varandra på ett djupare plan? Att man ibland kan läsa av människors inre värld med små medel. Denna bild blir dock aldrig skarp och klar.Den där kontakten som likt en tjock dimma förenar och döljer på samma gång. 
Det är det som Aron fotograferar!

Aron har fotograferat i hela sitt liv, Han har arbetat som assistent åt Thron Ullberg, Denise Grünstein och Martina Hoogland Ivanov. Våtplåtstekniken anammande han under en workshop med Quinn Jacobsen 2009. Aron äger inte ens en digitalkamera!

Välkomna på vernissage den 22:a oktober på Galleri RALF, Hornsgatan 66, klockan 19:00Utställningen visas t o m den 15:e november.

Väl mött // Ulf & Johan
www.galleriralf.se

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS