Annons
Kalender > Visa aktivitet

STHLM Snap's - av Malin Jochumsen

28 januari - 13 februari
Plats: Galleri Axel, Södermannagatan 16, Stockholm | www.galleriaxel.se

Foto: Malin Jochumsen

Ett snapshot, fingret på avtryckaren stoppar tiden. En hundradels sekund där allt faller på plats, ljuset, kompositionen, den mänskliga närvaron, adrenalinet som rusar i blodet och känslan av att nu, nu satt den. Fast oftast är det tvärtom. Något stör i bakgrunden, ljuset infinner sig inte, den sk känslan lyser med sin frånvaro och hur många kilometer man än trampar så händer det inte något som får en att stanna till och vilja lyfta kameran.

Det finns något vackert och okonstlat i ett snapshot, en till synes simpel form av fotografi där så mycket måste falla på plats för att det ska fungera. Den skenbara enkelheten är det som lockar, utmanar och driver jakten vidare till nästa snap där alla bitar faller på plats.

Malin Jochumsen är till stor del självlärd inom fotografi. Hon har ingenjörsbakgrund och har under många år arbetat i Moskva. Hon återvände till Sverige sommaren 2010 efter 12 år i Moskva och 3 år i Frankrike. Det var i Moskva som hon började fotografera och hon blev tidigt intresserad av det oarrangerade, dokumentära fotografiet.

Malin har vunnit Metros svenska fototävling 2014 och Metros globala fototävling 2015. Hon finns representerad på Galleri Kontrast i Foto till Salu.


VÄLKOMNA!

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS