Annons
Lacie satsar stort

Lacie satsar stort

Ny bildskärm från Lacie - 24" med hårdvarukalibrering 

Priserna sjunker och bildytan blir större. I prisklassen upp till 10 000kr, så har det nästan bara funnits 19-tumsskärmar, om man vill ha bra färgåtergivning och hårdvarukalibrering. NEC har med sin Spectraview 2190 varit ett av alternativen dock. Men med nya Lacie 324, så erbjuder man användarna både prestanda och stor bildyta. Med sin 24 tum stora bildyta som sägs klara av att visa 95% av färgomfånget i AdobeRGB, så tordes denna stå högt på många fotografers önskelista, när det är dags att byta skärm. Förutom färgegenskaperna går den även att hårdvarukalibrera med Lacie Blue Eye Pro, som innehåller en colorimeter för finjustering av vitpunkt. Skärmen, som har en PVA panel har en kontrast på 1000:1 och en ljusstyrkan på 400 candela per kvadratmeter, har också 10-bitars gammakalibrering, vilket skall ge jämna nyansskalor.

Lacie 324 har ingångar för det mesta, analog d-sub, digital dvi och två hdmi. Skärmen har stöd för hdcp, vilket du har nytta av när du visar högupplösta filmer. Riktpriset för Lacie 324 är 9400 kr för skärmen och ett paket med huv och programvara för kalibrering kostar ytterligare 1200kr. Lacie erbjuder även en komplett lösning med kolorimeter för ca 13000 kr. Alla priser är inkl. moms.



Publicerad 2008-01-18.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS