Annons
Kalender > Visa aktivitet

Secret Camps, Åsa Sjöström

24 september - 8 januari

Kvinnorättsförbundet i Malmö håller sedan flera år tillbaka hemliga läger för våldsutsatta mammor och barn i Sverige. Under sommaren 2013 fick Åsa Sjöström möjlighet att delta under ett av lägren och som fotograf och bildjournalist och har återkommit många gånger sedan dess.

 

De vackert belägna sommarlägren ger deltagarna en stund av frihet och några dagars normalitet. Mammorna och barnen kan göra saker tillsammans utan att behöva vara rädda för att någon vill göra dem illa. Den hemliga platsen vid den hemliga sjön fylls av kvinnor från hela världen, där de kan dela sina drömmar, skapa framtidshopp och få några viktiga dagar av lugn i naturen. Våldet mot kvinnor och barn tar inte semester.

 

I utställningen Secret Camps skildrar Åsa Sjöström kvinnorna under några dagars frihet på sommarläger. Hon vill visa upp det viktiga arbete som görs för landets våldsutsatta kvinnor.

 

Fotografierna inger hopp om framtiden, men du får inte möta en blick, inte heller ett ansikte. Som betraktare kan du se glädjen och samtidigt känna sorgen. Våldet mot kvinnor och barn är ett samhällsproblem som sällan lyfts fram i dokumentära bilder. De hemliga lägren är unika och viktiga, det är också dokumentationen av våldet vi inte ser.


Utställningen är producerad av Åsa Sjöström

Åsa Sjöström är bosatt i Malmö men har som frilansfotograf hela världen som arbetsfält. Hon är utbildad vid Nordens Fotoskola/Biskops Arnö och har haft en flerårig anställning på Sydsvenskan. Hon var under många år även medlem i den nordiska bildbyrån MOMENT agency.

Åsa Sjöström är flerfaldigt prisbelönt för sina bilder i flera delar av världen och mottog 2015 Arbetets museums dokumentärfotopris för sin enastående bredd och engagemang, förenad med teknisk briljans, oavsett om linsen vänds mot Sverige eller utlandet.


- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS