Annons
Nytt tänk kring betalmodell för webb-bilder

Nytt tänk kring betalmodell för webb-bilder

TechCrunch rapporterar att en amerikansk firma, GumGum.com, har lanserat ett system som stödjer att fotografer kan ta betalt för sina bilder per visning (CPM). När det gäller prissättning av bilder som används på webben så är nuvarande prislistor lite stela och gammelmodiga, då man i dessa sätter priset för webbanvändning utifrån bildstorlek, placering och publiceringsperiod, något som inte är helt tydligt för varken säljare eller köpare.

Den amerikanska firman GumGum.com har kommit med den enkla men smarta idéen att låta fotografen ta betalt per visning. En bildköpare surfar in på GumGum.com och hittar en lämplig bild och kan då välja att antingen betala per visning (CPM) eller slippa betala men att det istället ligger en annons över bilden. I båda fallen så får fotografen betalt för användningen av sin bild. Fotografen kan även logga in på GumGum och se all användning av bilder och fotografen kan även stoppa en enskild köpares användning av bilden.

Se klipp för hur det fungerar



Publicerad 2008-02-16.

2 Kommentarer

nutte 2008-02-17 11:20  
Då gäller det att titta ofta på sina egna bilder (med ett script?) så att man får bra betalt ;-).
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS