Annons
Kalender > Visa aktivitet

PLANKET 2017 - 35 år lördagen 26/8 ... DAGS FÖR ANMÄLAN! (15 maj - 9 juni). Själva PLANKET är lördagen 26 augusti.

15 maj - 9 juni
Plats: Mejtens Gränd, Vitabergsparken, Södermalm, Stockholm. | www.planketsthlm.se


PLANKET 35 år – folkfesten som lockar tusentals besökare till 140 fotografers verk

PLANKET Stockholm bjuder in till 35 årsfirande på de röda planken i Lilla Mejtens gränd, lördag den 26 augusti kl. 12–19. 

På varsin meter under en dag, hittar vi amatörfotografer och morgondagens mästare, sida vid sida med redan väletablerade och klassiska fotografer. I år avsätts tio meter för den curerade del som förra året visade verk av fotografer som Lennart Nilsson, Karolina Henke, Helene Schmitz, Martin Von Krogh, Carl Bengtsson och Elisabeth Ohlson Wallin. Vilka vi får se i år på den curerade väggen på PLANKET hålls hemligt in i det sista. 

Allt började 1982 med att fotografen Neil Goldstein inspirerades av utomhusutställningarna i Washington Square Park i New York. Tillsammans med Irene Berggren, Lars Hall, Bror Karlsson, Gunnar Smoliansky och Rebecka Tarschys grundades en tradition av utomhusutställningar på de röda planken. Sedan dess har PLANKET i Lilla Mejtens gränd drivits av fotografer. 

Förra årets initiativtagare Christer "Fjellis" Fjellman förbereder nu PLANKET STHLM 2017 tillsammans med Lotte Johansson, Michael Pettersson, Johan Lindstén, Paul Vestergren och Anders Lönegård. Ett arbete som görs på ideell basis. 

För att täcka omkostnader tas en administrativ avgift på 100 kr ut av utställarna. Allt eventuellt överskott går till ABC Charity, ett fotografinitierat fotokonstprojekt, där barn hjälper barn i olika länder och 100 procent av pengarna går till charityprojekten. 

Intresseanmälan för att ställa ut sker via nya webbsidan http://planketsthlm.se under perioden 15 maj – 9 juni. Att lämna sin intresseanmälan är öppet för alla.

Info/Pressbilder
http://planketsthlm.se

Presskontakt
Christer ”Fjellis” Fjellman
070-812 6745
info@planketsthlm.se

Här finns vi
Google Maps – https://goo.gl/maps/VP9u74woRv62

FOTO: Johan Lindstén.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS