Annons
Kalender > Visa aktivitet

AKADEMISKA, om människor på ett sjukhus - Lennart Engström

17 mars - 9 september

Under perioden maj 2007–februari 2008 har fotografen Lennart Engström följt olika verksamheter på Akademiska sjukhuset. Med kameran har han skildrat mötet mellan patient och personal. Bildberättelsen förmedlar med känslighet och varsamhet det nära förhållandet mellan människorna på sjukhuset.

I åttio fotografier får vi följa personal, patienter och anhöriga i mycket berörande skeden i livet. Några av dem vi möter är lilla Maja, patient på Neonatalavdelningen, Mia Birgersson, barnmorska som arbetar i hemvården – BB på väg, Tim Sjöborg, fyra år, patient på Barnkirurgen, Dan-Olov Lind, patient på Akuten, arbetsterapeuten Wivianne Pettersson och sjukgymnasten Elisabeth Degerman som arbetar i Geriatriken, den avancerade verksamheten på centraloperation som visas både ur operationsteamens och patienternas perspektiv, Camilla Larsson, patient på reumatologen samt Monica och Maria, mor och dotter på transplantationsavdelningen.

I utställningen visas också det dokument från år 1708, som är upphovet till 300-årsjubileet. Dokumentet är utlånat av Landsarkivet i Uppsala.

Öppettider
Tisdag-söndag kl 12-17
Stängt valborgsmässoafton, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen och nyårsafton.

Entréavgifter
FRI ENTRÉ

 Mars 2008 
M T O T F L S
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS