Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Aftonbladet bryter med paparazzi

Aftonbladet bryter med paparazzi

Per-Olof Sännås har gjort sig ett känt namn som pressfotograf hos Aftonbladet och hans bilder har prytt många framsidor och löpsedlar. Men nu avbryter Aftonbladet samarbetet på grund av en incident vid Engla-rättegången.

Händelsen inträffade i juli när Englas mamma Carina Höglund i samband med rättegången eskorterades till säkerhetssalen. Då ska Per-Olof Sännås ha hoppat fram ur en buske för att ta ett foto, vilket skrämde upp mamman. Enligt uppgift var det nära att polisen drog vapen.

Per-Olof Sännås är för många också känd för sina närgångna skildringar av olika subkulturer, som till exempel skinheads. När han skulle göra fotoboken med samma namn blev han själv misshandlad av det våldsamma gänget. Men det var inget som hindrade honom från att fortsätta. På sin hemsida citerar Sännås den världskände krigsfotografen Robert Capa; "Om dina bilder inte är tillräckligt bra så beror det på att du inte är tillräckligt nära."

Men den här gången kom Per-Olof Sännås kanske lite väl nära, i alla fall om du frågar Aftonbladets chefredaktör Jan Helin.
– Man kan inte bete sig så mot en människa vars dotter är sexualmördad. Det är fullständigt oacceptabelt. Vi kan inte samarbeta med en människa som har så dåligt omdöme. Han har bekräftat att det gått till så här, säger Jan Helin till Resumé.

Sännås har ännu inte kommenterat händelsen.

Läs mer på resume.se.
Se mer av Per-Olof Sännås på hans hemsida.

Publicerad 2008-08-25.

9 Kommentarer

Mx-Erik 2008-08-25 17:34  
Rätt gjort av aftonbladet!

Nån måtta får det väl vara... Om det endå vore Paris Hilton eller nån annan han skulle ha gjort så emot? Men en stackars mamma! :O

Skäms på dig gubbj#vel!
fjalstal 2008-08-25 19:47  
Dom får väl låta bli att plantera buskar utanför säkerhetssalar, då polisen helt uppenbart kan bli överraskade då...

P-O Sännås har väl aldrig varit så värst buskablyg( <- Hehe ). Jag såg honom ibland då jag jobbade som chaffis i Stockholm innestad, och han gick på som en iller oftast :)
jannemix 2008-08-25 22:00  
Hon värkade inte så rädd När tv erbjöd att
sända beravningen på tv.
Då gick det bra att ta imot degen och snyfta i- rutan.
Jag tycker det är fel av media att tränga sig-
på, Så som de alla gjorde:Tv hadde en bas i-
stjärnsund under några veckor är det normalt?
Ja idag så är det det. Sjukt är det.
jannemix 2008-08-25 22:01  
Hon värkade inte så rädd När tv erbjöd att
sända beravningen på tv.
Då gick det bra att ta imot degen och snyfta i- rutan.
Jag tycker det är fel av media att tränga sig-
på, Så som de alla gjorde:Tv hadde en bas i-
stjärnsund under några veckor är det normalt?
Ja idag så är det det. Sjukt är det.
Daniel Falk 2008-08-25 22:24  
Att fotografen visat sig från sin "bästa" sida må vara hänt, men vad i helvete gnäller Aftonbladet om? De LEVER ju på att publicera sån skit och deras reportrar brukar aldrig dra sig för att tränga sig på hos människor som borde få vara i fred? Jan Helin kanske borde granska tidningens artiklar från senaste åren och efter utvärdering rensa i leden men då skulle det väl inte finnas många medarbetare kvar efteråt.

Och dessutom, man kan inte bli "sexualmördad". Låtsasord från en låtsasjournalistchef.

Bläe.
Jimmy Ekdahl 2008-08-26 10:26  
Jag vet inte vem karln ifråga är och vad han gjort innan, men det är en patetisk dubbelmoral Aftonbladet visar exempel på.
JesperCavallie 2008-08-26 15:37  
Vist är en fotografs mål att ta den bästa bilden. Tyckte han att det va så så var det ju så. allt som skrivs är ju ofta en gnutta överdrivet.
loyalistsoldier 2008-08-27 00:56  
Paparazzo heter det om man skall vara petig
http://www.imdb.com/title/tt0053779/
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS