Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Tineye letar rätt på dina bilder

Tineye letar rätt på dina bilder

Tjänsten Tineye söker på webben efter dina bilder och är ett smart sätt att se var dina bilder används. Tjänsten är i Betastatus.

Det fanns ett svenskt initiativ som motsvarade detta och som marknadsfördes via Svenska Fotografers förbund förra året, men den tjänsten lanserades aldrig och nu verkar den vara nedlagd. Nu har den amerikanska firman Idée lanserat tjänsten Tineye skriver bloggen A Photo Editor, och syftet med Tineye är att du kan ladda upp en bild och tjänsten då kan berätta var på webben bilden används.

När jag testar den så har Tineye indexerat över 701 miljon bilder, vilket enligt tjänsten är en bråkdel av alla bilder som finns på webben, och jag får inte heller träff när jag testar med några av de bilder jag vet bör finnas ute på lite olika sajter runt om i världen.

Just nu är det gratis (om du registrerar dig) men jag kan gissa att det kan komma att bli någon form av betalmodell framöver. Du testar tjänsten här.

Publicerad 2008-08-25.

2 Kommentarer

Dan85 2008-08-28 06:24  
någon som har provat??
joakim_hansson 2008-08-28 18:50  
Funkar inte verkar det som, testade på bilder som laddats upp på flera siter och även släppts vidare till kund för webanvändning och spritts på andra sätt, men som sagt et e ju en beta - vore klockrent om de får fart på tjänsten.
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS