Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotosverige vecka 35

Fotosverige vecka 35

Denna vecka har diskussionerna gått heta kring Svenskt skolfoto som börjar med glamourredigering, men på konkurrenten Photomic i Karlshamn låter man sig inte påverkas. Vi har också hittat en intervju med mannen som tog bilden på bilskolebilen som kraschade i en lyktstolpe.

Foto: Lars Hammargren

Hälsingland
De senaste 30 åren har Lars Hammargren knappt gått utanför dörren utan sin kamera. Och det har gett resultat. När denna olycka inträffade utanför fönstret på Lars jobb var han inte sen att hämta kameran och ta några kort. Och trots att han själv inte är speciellt nöjd med bilden har den fått stor uppmärksamhet. Fotot har bland annat publicerats i Aftonbladet och Kamera& Bild, dessutom finns den som plansch och vykort.
Läs hela historien om bilden i Ljusnan.

Blekinge
Denna veckan kom nyheten om att Svenskt skolfoto ska börja med så kallad glamourredigering. Men Bengt Hermansson, vd på konkurrenten Photomic i Karlshamn, tycker det är fel att manipulera skolfoton.
– Det känns inte rätt att manipulera bilderna med syfte att försköna barnet. Ett skolfoto är ett minne för livet och ska visa eleven som den såg ut i verkliga livet vid den tiden bilden togs, säger han till Blekinge läns tidning.
Läs mer i Blekinge läns tidning.

Karlstad
I helgen hade Oskar Kardemarks debututställning premiär i Karlstad. En utställning som höll på att bli inställd, eftersom galleriet stängde ner. Besvikelsen gjorde att Oskar drog till Korsika för att se något annat. Men nu är han alltså tillbaka i Karlstad igen och ställer ut på galleri för allra första gången.
Läs mer i Nya Wermlandstidningen.

Lessebo
Gabriella Dahlman har fått sitt fotointresse av sin pappa och trädgårdsintresset av sin mamma. Nu kombinerar hon de båda intressena genom att skriva egna böcker om trädgård. Dessutom tar hon alla bilder själv. 2010 släpps nästa bok, som heter "Den vilda trädgården".
Smålandsposten har träffat henne.

Lund
Erik Svensson kände att han inte nådde ut med sina forskningsresultat gällande sländors parningsliv. Men när han fick hjälp av Craafordska styrelsen att köpa en kamera för att dokumentera framgångarna tog det fart. Hans bilder på sländors sexliv vann pris i tidningen Forskning & Framstegs fototävling och nu sprids bilderna i olika medier.
Läs mer i Skånskan.

Publicerad 2008-08-29.

2 Kommentarer

danieljansson 2008-08-29 12:59  
Ja det var en rolig bild speciellt med tanke på vad som står på bilen.
Snigge 2008-08-29 17:23  
"Snabb & säker väg till körkort"
Med tanke på situationen så gick det nog fort, och det verkar som att passagerarens krockkudde är utlöst.
Alltid trevligt när företag håller vad dom lovar!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS