Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotosverige vecka 40

Fotosverige vecka 40

Som reklamfotograf är utställningar ofta sällsynta. Kristofer Lönnå gör nu sin första på ett café -en mjukstart, säger han. I Kisa har fotoklubben gjort en utställning på temat mäns våld mot kvinnor. Modigt, tycker ordföranden i fritidsnämnden Lena Käcker Johansson.
Foto: Kristofer Lönnå

Sundsvall
Reklamfotografer ställer sällan ut sina verk. Det hade inte heller Kristofer Lönnå gjort förut. Men nu mjukstartar han med en samling porträtt som hängs ut på ett nystartat café i Sundsvall.
Läs mer i Sundsvalls Tidning.

Kisa
Mäns våld mot kvinnor är temat i Kisa fotoklubbs utställning "Slutna rum".
– Jag är väldigt imponerad av att Kisa Fotoklubb gjort en så modig utställning. Det är en utställning som kommer att finnas mitt ibland oss, sa Lena Käcker Johansson, fritidsnämndens ordförande.
Läs mer i Kinda-Posten.

Karlskoga
Bengt Götlin vill hedra sin "farsgubbe" Curt Götlin, som gick bort för femton år sedan, genom att åka runt i Örebro län och visa upp hans bilder. Curt Götlin föddes år 1900 och ansågs vara en av Sveriges bästa fotografer under sin tid. Han tjänstgjorde bland annat som hovfotograf i Gustav den femtes tjänst och ställde ut på Moderna museet.
Läs mer i Karlskoga-kuriren.

Torsåker
I tre år har ett litet sällskap i Torsåker samlat och skannat in gamla foton. I dag har de 12 000 bilder i sitt arkiv. Söndagen 5 oktober ställs ett axplock av bilderna ut. Temat är lokalt näringsliv under 100 års tid.
Läs mer i Arbetarbladet.

Arvika
En fotogrupp med veteraner från Arvikaverken jobbar med att katalogisera bilder från verkets historia, från 1900-talet och framåt. Bildmaterialet i sin helhet kommer att finnas tillgängligt på Arvikaverkens interna intranät. Bildarvet täcker in ett brett händelseregister av foton på både produkter, anställda och produktionen.
Läs mer i Nya Wermlandstidningen.

Publicerad 2008-10-03.

Bli först att kommentera

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS