Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Fotografer in action på YouTube

Fotografer in action på YouTube

Att titta på bilder i all ära, men något som också kan vara inspirerande är att se hur andra fotografer arbetar. Därför har vi samlat fem av de bästa YouTube-klippen där fotografer visar hur en dag på jobbet kan se ut.


1. Ryan allan - skate photography
Här får vi se en skatefotosession från början till slut; kameran packas upp, ljuset riggas, och skataren sätter igång att åka i det järnrör som är platsen för sessionen. Resultatet blir riktigt coolt, och det är dessutom sjukt snyggt filmat.


2. Joel Meyerowitz On Street Photography
En liten lektion i gatufotografi på New Yorks gator kan väl aldrig sitta fel? Vi som inte kan vara där får titta på detta klipp och drömma oss bort till storstadsdjungelns alla möjligheter till nya motiv.



3. Photoshoot with photographer kjell ruben strøm
I det här klippet får man se hur fotografen Kjell Ruben Strom jobbar vid en fotosession med en modell. I befintligt ljus fotar han i ett, till synes, öde hus. Ett bra exempel på att man kan ta finfina modellbilder även i befintligt ljus.



4. Photo Session for Edina Comp Cheer
En något udda fotosession blir det när ett gäng cheerleaders ska fotograferas i en studio. Men fotografen verkar ha full koll på situtionen, och någon brist på poser finns inte hos de här tjejerna.



5. Photography Tutorials - Fashion Photography
Här får vi oss en lektion i modefotografi. Trots en något oengerad modell så är detta klipp väl värt en titt. Vi får bland annat se hur man justerar ljuset och väljer bakgrund.

Saknar du något klipp på listan?
Har du också något klipp du vill rekommendera? Eller har du synpunkter på denna lista? Maila till redaktionen!

Publicerad 2008-10-13.

9 Kommentarer

gogreen 2008-10-14 12:29  
Extremt inspirerande!
Benganbus 2008-10-14 16:01  
Intressant kamera han har, Joel Meyerowitz! ;)
Benganbus 2008-10-14 16:02  
Jeff Mermelstein är också intressant "på gatan"
http://www.youtube.com/watch?v=uuXcm35m50Y
Tomas Töråsen 2008-10-14 16:15  
Grymminginitiativ. Konstigt det inte finns fler såna här filmer att få tag på, inspirerande att se på när bra bilder tas, oavsett om man lär sig så mkt eller inte.
danielll 2008-10-14 19:41  
Svårt att mäta sig med proffs. Men här e min första film.
http://www.fotosidan.se/blogs/fotomixbloggen/22928.htm
/Daniel
Roennis 2008-10-14 22:46  
Kjell ruben va ju äckligt grym!
Få ut mer av Fotosidan som inloggad

Fotosidan är gratis! Som inloggad får du smarta funktioner. Du kan ladda upp 10 bilder och få kritik på dem. Du får vårt nyhetsbrev. Du kan skapa köp&sälj annonser mm

Merläsning

ANNONS