Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Hillbilly heroin, honey - Hannah Modigh

3 november - 11 januari
Plats: Arbetets museum, Norrköping | www.arbetetsmuseum.se/

Fotograf Hannah Modigh har dokumenterat livet i den utdöende kolstaden S:t Charles i Virginia, USA. Här är drogen Oxycontin, kallad Hillbilly heroin, störst i hela USA och människorna lever som i ett vakuum. Bilder från ett USA vi sällan möter.

Hösten 2006 bodde Hannah Modigh två månader i den döende kolstaden S:t Charles i Virgina, USA. I skimret av det vackra landskapet uppe i bergskedjan Appalacherna utspelar sig en tragisk verklighet. Fattigdom och kolbrytning har format S:t Charles. Många bor i hus som gått i arv i generationer och som de inte har råd att underhålla. Andra bor i trailers. Många ungdomar slutar skolan tidigt och att få barn som tonåring är mer regel än undantag. Hannah fotograferade mest unga män. Förväntningarna på dem som försörjare och att vara macho i ett samhälle där det inte finns några jobb gjorde deras uttryck starkare.

- Jag vill med mina bilder förmedla den känsla av vakuum och tidlöshet som jag upplevde under min tid där. Det är inte fokus på fattigdomen, drogerna eller samhällsproblemen. Sprickan i själen är viktigare än den på väggen. Jag vill att man ska bli själsligt utmattad av att se dessa innestängda känslor, säger Hannah.


Oxycontin är ett smärtstillande preparat som, om den tas koncentrerad i stora mängder, gör att alla känslor domnar bort. Drogen är vanligare i S:t Charles än i någon annan del av USA och så populär att den fått smeknamnet Hillbilly heroin.

Hannah Modigh är utbildad bildjournalist vid Nordens fotoskola, Biskops-Arnö och Fatamorgana i Köpenhamn. Hon har arbetat på Dagens Nyheter och är just nu på Tidningen Mitt i. Hon har tidigare gjort en utställning om Slovenien tillsammans med dåvarande klassen på Nordens fotoskola. Utställningen blev även en bok – Berätta inte för någon.  

Öppettider:
Måndag-Söndag kl 11-17

 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS