Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Berghs startar fotoskola

Berghs startar fotoskola

Bilden är tagen av Marianne Lind, som går på Bilder Nordic i Norge.
Efter tre år i Norge startar nu Bergs School of Communication skolan Bilder Nordic School of Photography i Stockholm. Bilder Nordic kommer till att börja med att erbjuda en kvällskurs med inriktning på kommersiellt fotografi.

– Fotografens roll har förändrats i takt med att tekniken har utvecklats, säger Inge Helland, grundare för Bilder Nordic i Norge. Som professionell fotograf möts man nu av en annan kravbild. Fotografer av idag måste vara tekniskt kunniga, de måste kunna förmedla budskap, berätta historier och skapa stämningar i bilder, säger han.

Den första kursen som kommer att erbjudas är en grundkurs i fototeknik och kommunikationslära. Kursen startar i februari 2009 och sträcker sig över ett års tid. Den hålls på kvällstid vid två tillfällen i veckan och kräver inga förkunskaper. Priset kommer att ligga på 65 000 kronor. Tanken är att antalet kurser ska öka med tiden, och på sikt ska Bilder Nordic även erbjuda en heltidsutbildning inom fotografi.

Den nye kursledaren Pål Petterson är glad att Berghs satsar på foto.
– En fotoutbildning på Berghs gör skolan till en tyngre aktör inom visuell kommunikation. Det kommer att skapa synergier åt flera av de utbildningar som redan finns i huset idag, säger Pål Pettersson.

Foto: Ashley Cameron

I samband med lanseringen av Bilder Nordic kommer reklamfotografen Ashley Cameron att hålla ett kostnadsfritt seminarium på Berghs. Det ska bland annat handla om hans arbete och hur man med hjälp av Photoshop smälter samman flera bilder till en. Seminariet hålls den 27 november.

Mer information hittar du på Berghs hemsida. Om du vill anmäla dig till föredraget gör du det här.

Publicerad 2008-11-13.

4 Kommentarer

Hoffie 2008-11-13 13:36  
Låter väldigt intressant det där, synd att den ska kosta så mycket. 65000:- är trots allt mycket pengar, men man får väl se det som en investering egentligen. Synd att jag precis börjat läsa till Byggingenjör...
the_Rose 2008-11-13 15:15  
Låter ju intressant, men som svensk känns det helt bissart att betala så mycket för utbildning, 11-14 timmar (varav 3-5h egenstudier) i veckan är ju bara kvartstid. 65Kkr per år är ju vad du pröjsar för heltidsstudier på privata instutioioner.

Men det är väl till för folk som jobbar och har mycket pengar men lite tid. Typiskt att jag bara matchar halva den beskrivningen, jag är bara fattig och stressad ;)
Gimpy 2008-12-06 10:21  
Desvärre är det bara de som redan lyckats som kommer att ha råd med denna... Å såklart en liten skara bratz! ;)
Brushi 2008-12-08 10:47  
It takes money to make money... Visst, men det är nog inte många som kan hosta upp 65' sådär. Hade det kostat en tredjedel hade jag inte tvekat!

Merläsning

ANNONS