Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Summering Hemläxa 6: Motljus

Summering Hemläxa 6: Motljus

Kan det bli mer motljus än såhär? "Laser" Foto: Mathias Röjfors
Inte mindre än 146 fotografer har deltagit i månadens hemläxa, vilket är rekord! Och det är kanske inte så konstigt, eftersom ljuset är allt i ett fotografi?

Bilden med strået är ett fint exempel på hur motljuset kan ge starkare kontraster och framhäva de vackra färgerna. I fågelbilden har fotografen utnyttjat silhuetten som motljuset ger. Och trots att kontrasterna är höga ser man tydligt att det är en liten fågel det handlar om. Studioporträttet visar att man även i studion kan experimentera med motljus för att skapa mer dramatik. I hundbilden har man framhävt silhuetterna av hund och matte och gett bilden en annan känsla mot vad den hade haft i medljus.


Droppbilden är ett fint exempel på hur man kan leka med reflektioner av ljus. I porträttbilden bildar motljuset nästan som en gloria ovanför modellens huvud. Färgerna har blivit sådär läckert utnötta. I bilden på trädet har fotografen hushållat med ljuset från en gatlykta och lyckats få fram denna fina bild. Bilden på paret har fått plus i kanten för ambitionen. Här har paret själva poserat, och med hjälp av ett stativ och självutlösare tagit en stämningsfull bild på sig själva i motljus.

Se alla bidrag i hemläxa 6 här.

Sugen på att vara med i hemläxan?
Nästa hemläxa kommer ut i början av december. Håll utkik i nyhetsflödet och på "Din sida" under "Nytt på FS".

Publicerad 2008-11-18.

Bli först att kommentera

Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS