Annons
X. Oanvända vyer > Nyheter > Tävla i svartvitt

Tävla i svartvitt


Den internationella fototävlingen Black and White Spider Awards avgörs inte förrän i oktober nästa år, men man kan redan börja skicka in. Både amatörer och proffs är välkomna, men de tävlar i olika kategorier.

I tävlingen finns inga penningpriser, men den som blir utsedd till "Photograph of the year", proffs eller amatör får bland annat ett så kallat "Creative Excellence prize" och får sin bild publicerad i "The Worlds Greatest Black & White Photography, No. 2". Det blir även vinnarna i de olika kategorierna, som till exempel abstrakt, reklam, mode, arkitektur eller bildjournalistik.

Domarna är bland andra David Clarke, chef över Tate Gallery i London, Dr Juliet Hacking, programdirektör vid Sotheby's Institute of Art, Lodnon och Rebecca Bedrossian, redaktör på tidningen Communication Arts.

Vinnarna annonseras ut via en tevesändning på nätet, som förra året sågs av en publik från 60 länder. Förra året var en av pristagarna Monika Manowska, som vann priset för bästa porträtt i amatörklassen med sin bild "Fräknis".

För en amatör kostar det 30 dollar att delta, men om man skickar in innan den 19 december får man skicka in två bilder till priset av en. Den slutgiltiga deadlinen är den 31 maj 2009.

Läs mer om Black and White Spider Awards på deras hemsida.

Publicerad 2008-11-25.

2 Kommentarer

monalisa 2008-11-25 17:57  
Vad kul att ni hade med denna information. Tack för att min bild kom med här :-) Verkligen så otroligt kul att ha vunnit!!!
Annika.N 2008-11-27 23:10  
Bilden är underbar!
Mvh Annika
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Merläsning

ANNONS