** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Bloom - Niclas Warius

26 februari - 28 mars
Plats: Finlandsinstitutet, Stockholm | www.finlandsinstitutet.se/

Niclas Warius fotografier berättar stilla sin historia för den uppmärksamma tittaren. Den drömska och tysta stämningen binder samman bilderna trots att motiven varierar mellan allt från ett blommande träd och en husfasad till en skottkärra.

Avskärmade och ryckta ur sina egentliga ursprung får motiven i bilderna nya identiteter. Små detaljer och till synes betydelselösa saker och platser blir plötsligt viktiga. På väggen i ett galleri börjar bilderna kommunicera med varandra och de föreslår nya verkligheter. Tankarna förs till dikt eller dröm.

Fotograferingstillfället är viktigt för Warius. Det handlar om ljus, seende, färg och form. Hänförelsen av allt det vackra och förunderliga man ser i omgivning ligger som grund i arbetena.

Niclas Warius (f. 1972) bor och arbetar i Helsingfors. Bloom är hans sjunde separata fotoutställning. 

Vernissage onsdagen den 25 februari 2009 kl. 17–19. Välkommen! 

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS